Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Inlägg i toppstriden


I söndagsmatchen på GPP IP ger sig ÖSK Söders damer in i toppstriden i norra götalandsettan. Visserligen i statistrollen, men ändå. Besökarna från Skövde Kvinnliga IdrottsKlubb utmanar i topp av serien och skulle de få med sig tre poäng från Grönpepparparken går de upp i serieledning, om än tillfälligt och med fler matcher spelade. Eftersom serieettan (Lidköping) och -tvåan (Rävåsen) samtidigt möts kan helgens resultat komma att betyda en hel del för serieutvecklingen.

Söders söndagsmotståndare har en internationell prägel på sitt laget med spelare både från USA och Island i laguppställningen. Resultatmässigt imponerar segrar under de senaste omgångarna mot båda de två toppkonkurrenterna, men mot väldrillade Ämtervik fick de stryk (2-1) och nu senast mot fjärdeplacerade Rössö blev det oavgjort (0-0).

ÖSK Söders damer har så smått börjat få upp farten i takt med att laget ser allt mer normalt ut. I den här omgången har man inte ens behövt rekvirera hjälp från ÖSK Ungdoms spelartrupper.

Till matchen har följande Matchtrupp kallats: Ebba Andersson (mv), Hanna Persson, Sara Sandberg, Wilma Franssila, Amanda Hanna, Linnea Wetterberg, Silvia Erkisi, Agnes Andersson, Anna Meijer, Amanda Nordenby, Olivia Puhls, Sophie Pettersson, Josefine Zandén, Caroline Zandén (k) och Emma Tivemo.

Förmodligen årets starkaste matchtrupp tror jag – utan att ha gjort några djupare efterforskningar.

Som vanligt är kiosken öppen och det verkar trots allt inte bli paraplyväder.

Lagets hemsida: Skövde kommer på besök
Skaraborgs Allehanda: Inför Örebro SK Söder–Skövde KIKLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.