Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21 blev U17

ÖSK möter i kväll Hammarby i vad som på papperet och i serietabell karaktäriseras som en U21-match. Lagen har dock kommit överens om att låta matchen avgöras av betydligt yngre spelare. Hammarby kommer med spelare från sin U17-trupp och i det lag som ÖSK kallat har även de flesta av spelarna denna sportsliga hemvist.

ÖSK har kallat följande Matchtrupp: Ludvig Franck (mv), Martin Andersson (mv), Jonathan Aronsson, Albin Zidaric, Edwin Lundkvist, John Kakraba, Martin Trinh, Carl Henning, Lukas Julher, Samuel Nielsen, Lucas Parkedal, Odilon Sangwa, Malcolm Stolt, Gabriel Yildiz, Lucas Karlsson, Aklam Mutebi (U16), Dino Salcinovic (U16) och Algot Strömberg (U16).

Såvitt jag vet blir detta debut för Ludvig Franck som målvakt hos ÖSK. Ludvig, som är yngre bror till Gustaf, kom från Karlslund tidigare i år, men har haft en del skadeproblem som gjort att han ännu inte spelat för Sportklubben.

ÖSKs motstaåndare (Hammarby U17) är ett av topplagen i den norra pojkallsvenskan. ÖSK spelar i den södra serien så lagen möter normalt inte varandra.

3 kommentarer – kommentera

ÖSK

Var får spelare som Brorson matchträning?

Ficedula hypoleuca

Trion Brorsson, Ajdarevic och Lundberg får väldigt lite speltid. Det är samma problem som Ekstrand Hamrén hade förra året. ÖSK gör sina talanger en stor otjänst genom att inte låta dem spela match varje vecka – även om det ”bara” blir i U19 eller U21.

ÖSK

Jo det är illa, men verkar än värre i år då Ekstrand Hamren lirade i U21 regelbundet vilket man verkar gå ifrån med årets herrar ovan nämnda…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.