Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Trägen vann till slut

Målgörarna mot Gauthiod: Emma Tivemo och Agnes Andersson.

Skulle det bli bättre lycka i sjätte försöket? Ett svårt läge för ÖSK Söders damer. I poängnöd och med en motståndare som också behövde poäng om än inte riktigt i lika hög grad. Det började inte särskilt bra för hemmalaget. Den där vinden som man egentligen bara känner av på fotbollsplaner gjorde sig i högsta grad bemärkt. Gauthiod hade vunnit slantsingligen och valt att börja med vind i ryggen.

Innan det ens gått 10 minuter hade gästerna skapat tre bra målchanser och på den tredje blev det dessutom mål.  Ett instick förbi backlinjen öppnade för Gauthiods mycket duktiga anfallare Josefin Andersson, som kom ensam mot Stina Koskilampi i Söders mål. Dessförinnan hade gästerna hunnit med ett skott i stolpen och en nick i fritt läge, som gick utanför.

Trots underläge och kraftig motvind var det sedan Söder som hade det bättre spelet. Deras anfall var längre och även om de inte skapade några superheta lägen så var man flera gånger bara en bollstuds ifrån att kunna komma till bra avslutslägen.

Inför andra halvlek mojnade vinden och det började att småregna. Söder, som i alla fall inte hade vinden i ansiktet längre, dominerade spelmässigt utan att riktigt komma åt sina motståndare. Gauthiod kändes fortsatt farliga på sina sporadiska motanfall.

Matchen såg ut att gå mot en smärtsam om än hedersam förlust. (Det är ofta de som svider värst). Men det fanns nog lite medvind kvar i alla fall för Söders damer. Emma Tivemo dribblar på högerkanten, får bollen till Agnes Andersson som kan se sitt medvindsassisterade skott hitta vägen in i motståndarmålet via bortre stolpen. Där var marginalerna på Söders sida.

Med en räddad poäng fortsatte Söder att angripa, vilket hann ge utdelning innan matchtiden tagit slut. Laget får en frispark rätt långt ut på planen. Sara Sandberg lyrar in bollen mot mål. Gauthiods målvakt kan inte kontrollera den blöta och slippriga bollen utan lämnar retur rakt ut. Snabbast på bollen var Söders Emma Tivemo och hemmalaget har lite överraskande trots underläge under större delen av matchen tagit ledningen, trots att det länge såg rätt besvärligt ut.

Det här var framför allt en bra laginsats. Extra plus idag för Olivia Puhls, Wilma Franssila, målgörarna samt till Silvia Erkisi som kom in efter halvtid och ankrade upp mittfältet på ett föredömligt sätt.

ÖSK Söder Dam: Kärleken övervinner allt!

Matchfakta.
10. 0-1 Josefin Andersson
80. 1-1 Agnes Andersson (Emma Tivemo)
84. 2-1 Emma Tivemo (på målvaktsretur efter frispark av Sara Sandberg)

Laguppställning (möjligen var det 4-1-4-1. Jag blir aldrig riktigt klok på hur de ställer upp.): Stina Koskilampi – Emma Pettersson -00 (HT), Amanda Nordenby, Emma Pettersson -99, Olivia Puhls – Wilma Franssila (k) – Sara Sandberg (88), Josefine Zandén, Agnes Andersson, Anna Meijer (75) – Emma Tivemo
Ersättare: Silvia Erkisi (HT), Hanna Persson (75) och Linnéa Wetterberg (88)
När Silvia kom in inför andra halvlek gick Wilma Franssila ner som högerback och Silvia tog hennes plats framför backlinjen.

Vårsäsongen fortsätter på följande sätt för ÖSK Söders damer:

2017-06-03 15:00 Div 1 Norra Götaland, damer Töcksfors IF – Örebro SK Söder
2017-06-11 14:00 Div 1 Norra Götaland, damer Örebro SK Söder – Skövde KIK
2017-06-16 19:00 Div 1 Norra Götaland, damer Rynninge IK – Örebro SK Söder
2017-06-26 19:00 Div 1 Norra Götaland, damer Örebro SK Söder – Rävåsens IK Karlskoga
Juli
2017-07-01 15:00 Div 1 Norra Götaland, damer IK Rössö Uddevalla – Örebro SK Söder

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.