Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Nya tag på #GPPIP


Efter en förhoppningsvis välgörande paus från serie- (och cup-)spel är det dags igen för ÖSK Söders damer att testa krafterna i div 1 Norra Götaland. För motståndet i eftermiddagsmatchen står IK Gauthiod från Grästorp. Ett lag jag har obehagliga minnen av lag från den tid då ÖSK hade ett talanglag som spelade div 3- och ibland div 2-fotboll. Gauthiod var ett fysiskt och välvuxet lag som ÖSKs unga talanger hade väldigt svårt att göra sig gällande mot. Om detsamma gäller för damlaget vår vi se i eftermiddag.

Till matchen har Söder kallat följande Matchtrupp: Stina Koskilampi (mv), Hanna Persson, Emma Pettersson -99, Sara Sandberg, Wilma Franssila (k), Linnea Wetterberg, Silvia Erkisi, Agnes Andersson, Anna Meijer, Amanda Nordenby, Olivia Puhls, Josefine Zandén, Emma Tivemo och Emma Pettersson -00.

Som vanligt har det nog varit en hel del pusslande för att få ihop truppen. En del spelare har återkommit efter skador, Sara Sandberg gör hemmadebut efter USA-vistelsen. GPP-debut för året blir det även för Silvia Erkisi och Ema Tivemo efter deras vinterskador. Men det är fortfarande bara 14 spelare i truppen. Positivt eller hur man skall se det är i alla fall att man den här gången inte behövt ta spelare från 02-laget för att få ihop till en matchtrupp.

Gauthiod har i den haltande serien spelat 6 matcher och tagit 6 poäng. Segrarna kom mot Rynninge borta (4-2) och Rössö hemma (1-0). De har även hunnit med att med förlust avverkas av topplagen från Lidköping, Skövde och Karlskoga, vilket väl egentligen inte är så mycket att säga om. Mot de lagen kommer de flesta av de övriga lagen i serien att tappa poäng. Rynningematchen spelades på Pettersbergs konstgräs och avgjorde sent med mål för Gauthiod i den 88:e och 90:e minutrarna.

För ÖSK Söders del gäller som vanligt att en hemmatrea skulle vara väldigt välkommen. Med Emma Tivemo och Sara Sandberg tillbaka i truppen bör väl möjligheterna att få in några mål ha ökat.

ÖSK Söder Dam: Hemma på #GPPIP

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.