Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U16: Seger mot Enköping

Dino Salcinovic – tremålsskytt då ÖSK U16 besegrade Enköping.

ÖSK U16 mötte och besegrade Enköpings SK igår i en kvällsmatch på Behrn Arena. Efter det att ÖSK tagit ledningen i den 12:e minuten genom Dino Salcinovic var det aldrig någon tvekan om vart segern skulle gå. Enköping, som ligger sist i tabellen, har ännu inte tagit några poäng och de har en hel del problem att jobba med. OK, de kan ha saknat spelare osv., men ändå.

ÖSK, som väl inte heller de glatt så många hittills, visade upp ett bra och variationsrikt spel. Till och ifrån fick Johan Gren som coachade laget visserligen lov att mana på för att laget inte skulle falla in i gästernas tempo, men på det hela taget såg det bra ut. Med tanke på att spelarna i dagens match kommer från tre olika trupper (U16, U15 och P01) tyckte jag att spelet flöt förvånansvärt bra.

ÖSK U16 ställer upp laget i en 4-1-4-1 uppställning, vilket inte är så vanligt i ÖSK-sammanhang. Förmodligen och framförallt för att det inte finns någon dedikerad anfallare i truppen, eftersom Nadir Ayeva i allmänhet spelar med U17. Dessutom passar uppställningen bra med Adam Lindström i en balansroll framför backlinjen, vilket ger framför allt Dino Salcinovic möjligheten att ta de djupledslöpningar han är så bra på.

Många bra prestationer från ÖSKs sida den här kvällen. Dino Salcinovic från sin mittfältsposition visade på nytt hur målfarlig han kan vara. Jonathan Rasch har jag satt upp som ensamanfallare, men han tog även ofta jobb på mittfältet och var med och byggde upp anfallen bakifrån. En stark backlinje där framför allt de mindre rutinerade David Jansson (fantastisk passningsfot) och U15-mittfältaren Mahmoud Madadi (bolltrygg och ettrig) överraskade mig på ett positivt sätt. Lucas Karlsson har lika mycket spring i benen som sin bror Marcus och tog på egen hand hand om vänsterkanten både offensivt och defensivt.

Matchfakta (2*40).
12. 1-0 Dino Salcinovic (Lucas Karlsson (?)
16. 2-0 Jash Narshi (Jonathan Rasch ?)
25. 3-0 Dino Salcinovic (Jonathan Rasch)
26. 3-1 Albin Forsberg
29. 4-1 Jash Narshi (Lucas Karlsson)
36. 5-1 Jonathan Rasch (frispark)
70. 6-1 Ibrahim Ahmed Kamil
71. 7-1 Dino Salcinovic (Béchir Elsgard Brolin)
75. 7-2 Abdi Mustaf Aydid

Laguppställning: Ludvig Attås – Mahmoud Madadi, Algot Strömberg, David Jansson, Lucas Karlsson (63) – Adam Lindström – Béchir Elsgard Brolin (73), William Eriksson (51), Dino Salcinovic (k), Jash Narshi (ut 52, in 73) – Jonathan Rasch
Avbytare: Hussein Alfidhilawi (51), Ibrahim Ahmed Kamil (52) och Oscar Windahl (63)

Vårsäsongen, som nu är på väg att bli sommar, fortsätter på följande sätt för laget:

2017-05-29 19:00 U16 Nationell Grupp 3 Karlstads BK (U16) – Örebro SK FK (U16)
Juni
2017-06-04 17:00 U16 Nationell Grupp 3 Degerfors IF/Ungdom (U16) – Örebro SK FK (U16)
2017-06-10 13:00 U16 Nationell Grupp 3 Örebro SK FK (U16) – Jönköpings Södra IF (U16)
2017-06-14 19:30 U16 Nationell Grupp 3 IFK Norrköping (U16) – Örebro SK FK (U16)

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.