Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Herr: Bästa matchen – sämsta resultatet

Alexander Lienius inbytt poängräddare.


ÖSK Söders herrar fick för första gången den här säsongen känna hur det är att lämna planen utan att ha fått med sig en trepoängare som belöning för insatsen. Sett till vad som presterades på planen kändes det en smula ologiskt. Söders insats var klart godkänd så när som på en punkt – det här med att göra mål. Laget skapade med god hjälp av gästerna från Glanshammar massor av hörnor. Hörnor som inte ledde till mer än att Erik Johannesson fick lov att lämna planen redan efter en knapp halvtimme.

ÖSK Söders lagkapten Erik Johannesson tvingades tyvärr utgå tidigt i matchen på grund av en skada.


Givetvis ett stort avbräck för Söder som dock mildrades något av att det var hans ersättare Alexander Lienius som med ett hårt långskott fixade den poäng som Söder trots allt fick en poäng med sig. Om Söder hade svårt att få hörnorna att bita så kan väl Glanshammar klaga på sin utdelning. De avslutade en dubbelhörna i matchinledningen med ett ledningsmål efter att en bra skruv och lite vindhjälp samt möjligen något huvud avslutas med en boll vid Söders bortre.

Söder dominerade spelmässigt matchen igenom – speciellt efter det att Davide Bracaglia efter en knapp halvtimme (det var väl efter skadan på Erik) flyttats in från kanten till en central position där man fick bättre betalt för hans speluppfattning och passningsfot.

Mattias Norgren – åter i svartvit matchdress.

Lördagens motståndare Glanshammar, som coachas av ÖSK-bekantingen Pontus Björkman, spelade därmed sin tredje oavgjorda match den här våren.

Matchfakta:
04. 0-1 Emil Eldh
58. 1-1 Alexander Lienius
58. Varning Glanshammar: Kushtrim Kadriu
66. Varning Glanshammar: Fabian Åstrand
71. Varning Söder: Davide Bracaglia

Laguppställning: Simon Torstensson – Abbas Hassan Ibrahim (75, 87), Simon Karlsson, Marcus Bovellan, Zlatko Zindovic – Cristian Ignacio Seoane Arata (65, 87), Erik Johannesson (k, 23), Mattias Norgren (87), Davide Bracaglia – Nils Ränkeskog (26), Samuel Ouattara
Avbytare: Alexander Lienius (23), Mohammed Ari Ibrahim Ibrahim (26, 80), Sebastian Nilsen (65), Jacob Fredriksson (75, 87), Daniel Vosoghi (80), Karzan Ali Pour, Andreas Lundgren (mv)

ÖSK Söders säsong fortsätter nu på följande sätt:
2017-05-10 19:00 Div. 6 Herrar Mullhyttans IF – Örebro SK Söder
2017-05-15 19:00 Senior-DM Örebro SK Söder – Laxå IF
2017-05-18 19:15 Div. 6 Herrar Örebro SK Söder – Pålsboda GoIF
2017-05-23 19:00 Div. 6 Herrar Axbergs IF – Örebro SK Söder
2017-05-31 19:00 Div. 6 Herrar Åmmebergs IF – Örebro SK Söder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.