Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Fortsatt svårt på fasta

Försvar mot frisparkar har inte direkt varit ÖSK U17:s bästa gren den här våren. Av de senaste åtta baklängesmålen har sju kommit i samband med fasta situationer, berättade Rickard Torstensson efter matchen. Och inte gick det bra den här gången heller. Med någon minut kvar av den första halvleken gjorde gästande Halmstad BK 1-0 på en frispark långt utifrån kanten. Bra slagen seglar den in vid bortre krysset. Lite oförtjänt var det nog. Efter en jämn inledning av matchen tog HBK visserligen över mer av spelet mot slutet av halvleken, men  utan att skapa speciellt mycket som såg målfarligt ut.

Halmstads andra kom på ett skott från kanten som nog touchade på en spelare och ändrade riktning på vägen in mot bortre. Sedan var det dags för ytterligare ett mål på en fast situation igen. Den här gången en hörna som knoppades in.

Rent allmänt om man bortser från baklängesmålen såg det väl inte så tokigt ut, trots allt. Nu kan man ju egentligen inte bortse från baklängesmål, men det här laget är på jakt efter en bättre struktur i sitt spel och det är något jag tycker att man kan börja skönja nu.

Men det finns saker som kan förbättras. Jag tycker att det blev lite väl mycket bolltapp i uppspelsfasen. Laget hade också svårt att fylla på i den sista tredjedelen, vilket gjorde att anfallarna oftast såg lite väl ensamma ut.

Bra i den här matchen tyckte jag att Manne Ljunghaga och Dennis Koss var. Ett plus även till Gabriel Moshél, som lånats in från U16.

Matchfakta:
21. Varning David Danielsson
44. 0-1 Mohammed Wasmy (frisparksmål direkt i mål)
56. 0-2 Marcus Mori
66. 0-3 Taylor Silverholt
75. Varning Carl Henning
75. Varning Mohammed Wasmy

Laguppställning: Simon Gustafsson – Lucas Parkedal Stenfelt (57), Carl Henning (83), Manne Ljunghaga (k), Gabriel Moshél (77) – Martin Trinh, Dennis Koss (ut 41, in HT, ut 67), Marcus Kanto, Adam Bark – Nadir Ayeva, Odilon Sangwa (57)
Avbytare: Martin Andersson (mv), Gabriel Yildiz (in 41, ut HT, in 67), Max Häll (57), Aklam Mutebi (57), Johannes Hjulström (77) och Lukas Julher (83)

Spelprogram under resen av maj månad.

2017-05-13 14:00 U17 Allsvenskan Södra Jönköpings Södra IF – Örebro SK FK
2017-05-20 14:00 U17 Allsvenskan Södra Örebro SK FK – GAIS
2017-05-25 16:00 U17 Allsvenskan Södra Örebro SK FK – Trelleborgs FF
2017-05-27 14:00 U17 Allsvenskan Södra Örgryte IS FF – Örebro SK FK

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.