Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Herr: Seger på Heden

ÖSK Söders matchvinnare Samuel Ouattara tillsammans med den före detta talangtruppsspelaren Philip Öhlund (som verkar ha halkat efter lite med träningen).

Hedens IP är en av mina favoriter här i Örebro. Den ligger så vackert med sina åskådarkullar och dessutom brukar ÖSK Söders herrar vända underlägen till seger mot Bobby BK när de spelar där. Det gjorde de förra året då de gick från 0-2 i halvtid till seger med 5-2 när allt var packat och klart. Siffrorna i år var inte riktigt lika anmärkningsvärda. Bobby tog ledningen två gånger om i den första halvleken och ledde ”bara” med 2-1 då halva matchen var spelad. Söders mål i den första halvleken gjordes av kapten Johannesson på straff till 1-1.

Killarna i Bobby lär inte träna så mycket och det märktes i den andra halvleken. Söder dominerade stort och pressade på för att få kontakt igen. Det tog ett tag innan Samuel Ouattara stod för både kvittering och vinstmål. Samuel har en påtaglig förmåga att få med sig bollen i trängda lägen och att vinna en mot en dueller.

Strax efter Söders ledningsmål fick hemmalaget en spelare utvisad efter ett misslyckat försök att tacka loss foten på Fredrik Jonsson. ”Tur att jag hann hoppa undan” sammanfattade Fredrik situationen efter matchen.

Extra plus i den här matcher går till två målsskytten Ouattara samt det strävsamma centrala mittfältsparet Erik Johannesson (k) och Mattias Norgren (som gjorde 90 minuter den här gången).

Matchfakta:
18. 1-0 Jonathan Pettersson
23. Varning Bobby Olof Elander
23. 1-1 Erik Johannesson (straff)
25. Varning Söder Mattias Norgren
27. 2-1 Niclas Jansson
30. Varning Söder Elias Kastuma
43. Varning Bobby Adam Broughton
60. Varning Bobby Jonathan Pettersson
66. 2-2 Samuel Ouattara
68. Varning Bobby Christian Jidsjö
69. Varning Söder Samuel Ouattara
80. 2-3 Samuel Ouattara
81. Utvisning Bobby Patrik Sundström
84. Varning Bobby Marcus Jidsjö

Trots de många varningarna tycker jag inte att det var en speciellt ful match. Många av de gula korten visades nog för snack och protester.

ÖSK Söders matchtrupp: Jacob Fredriksson, Daniel Vosoghi, Mattias Norgren, Karzan Ali Pour, Simon Karlsson, Nils Ränkeskog, Abbas Hassan Ibrahim, Cristian Ignacio Seoane Arata, Marcus Laini Bovellan, Elias Kastuma, Zlatko Zindovic, Simon Torstensson (mv), Sebastian Nilsen, Fredrik Jonsson, Erik Johannesson (k), Samuel Ouattara och Andreas Lissmats.

Majmatcher för ÖSK Söder Herr.

2017-05-06 11:00 Div. 6 Herrar Örebro SK Söder – Glanshammars IF
2017-05-10 19:00 Div. 6 Herrar Mullhyttans IF – Örebro SK Söder
2017-05-18 19:15 Div. 6 Herrar Örebro SK Söder – Pålsboda GoIF
2017-05-23 19:00 Div. 6 Herrar Axbergs IF – Örebro SK Söder
2017-05-31 19:00 Div. 6 Herrar Åmmebergs IF – Örebro SK Söder

Dessutom finns det en DM-match mot Laxå som spelas den 15 maj. Ett minst sagt välfyllt spelprogram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.