Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Förlust mot Ämtervik

Tiden rullar på och jag har haft lite dåligt med tid att skriva om Söderdamernas senaste match. Det mesta är väl redan glömt och laddningen för den viktiga bortamatchen mot QBIK har förhoppningsvis redan börjat.

Ämtervik överraskade mig. De är ett nyuppflyttat lag från div 2 och sådana brukar ju i allmänhet har svårt att anpassa sig till de krav som spel i damettan ställer. De vann sin div 2-serie före Rynninge med ett årsfacit på 15 vunna, 2 oavgjorda och bara 1 förlust. Det visade sig vara ett fysiskt och löpstarkt lag som dessutom spelar en vettig fotboll. Spelarna hittade varandra bra i passningsspelet och det verkade som om de spelat ihop flera år. En riktigt tuff motståndare med andra ord.

Inte så mycket att säga om att de vann matchen. Det var rättvist om än möjligen något otursamt, eftersom deras vinstmål kom precis som Söder efter en del justeringar i laguppställningen såg ut att få bättre grepp om matchbilden. Men utöver de tre egna mål missade de en straff som slogs utanför. Dessutom tillverkade de helt på egen hand Söders andramål – en bakåtpassningen som målvakten snällt lyfte upp foten för.

Ämterviks första två mål kom efter klassiska inspel från kanten. Det första efter ett inspel parallellt med mållinjen till en fri spelare som stod centralt. Vid det andra lyftes bollen ut till straffområdeshörnet på den motsatta sidan. Ämterviks anfallare som tagit plats där avslutade sedan med en riktig volleykanon. Snyggt, trots att det var motståndarna som gjorde det målet.

Söder började med Josefine Zandén centralt på mittfältet samt med Emma Östlund som högerback. Ett av Söders problem i säsongsinledningen har nog varit att Josefine behövs både på mittfältet och som anfallare. Det senare speciellt när man ställer upp med en 4-5-1 uppställning. Det var också när Emma flyttades in som mittback och Josefine blev anfallare som jag tyckte att Söder kunde hota lite mer. Men då gjorde Ämtervik tursamt sitt tredje mål efter att ha snappat upp en bakåtpassning.

Bortsett från den missade straffen och självmålet hade Ämtervik dessutom fler missade målchanser än vad Söder hade, så jag tycker som sagt att resultatet var rätt så rättvist. Söders mål gjordes av Josefine Zandén från sin mittfältsposition. Hon såg inte ut att få ren träff på sitt skott, men bollen hittade in vid ena stolpen utom räckhåll för målvakten.

ÖSK Söder Dam: Inte i dag heller!
Ämterviks FF: Säsongens första trepoängare!!

Matchfakta:
10. 0-1 Ida Hallstensson
26. 1-1 Josefine Zandén
28. Varning Martina Olsson
29. 1-2 Malin Ahlberg
32. Varning Agnes Andersson
33. Varning Bianca Jonsson
40. 2-2 Självmål
46. Spelarbyte ÖSK: Hanna Persson (ut), Elin Börjesson (in)
62. Spelarbyte ÖSK: Anna Meijer (ut), Rachaelle Swami (in)
68. Spelarbyte Ämtervik: Bianca Jonsson (ut), Karin Jingfors (in)
74. 2-3 Ida Hallstensson
81. Spelarbyte ÖSK: Amanda Hanna (ut), Emma Pettersson (-00) (in)
84. Varning Caroline Zandén
88. Spelarbyte Ämtervik: Ida Hallstensson (ut), Alva Johnsson (in)
90+2. Varning Johanna Bergh

Jag har tagit de officiella tidsangivelserna, som dock inte verkar stämma fullt ut. Ämterviks andra mål kom bara någon minut före deras självmål. Det skall nog vara 39 i stället.

Laguppställning: Stina Koskilampi – Emma Östlund, Emma Pettersson (-99), Caroline Zandén (k), Hanna Persson (HT) – Wilma Franssila – Olivia Puhls, Josefine Zandén, Agnes Andersson, Amanda Hanna (81) – Anna Meijer (62)
Ersättare: Ebba Andersson (mv), Elin Börjesson (46), Rachaelle Swami (62), Emma Pettersson (81)

Närmast för Söder Dam väntar nu en bortamatch mot QBIK – en match som i det här läget börjar se rätt viktig ut – för båda lagen.

Söder Dam har ytterligare tre seriematcher och en cupmatch att spela under maj månad:

2017-05-06 15:00 Div 1 Norra Götaland, damer QBIK – Örebro SK Söder
2017-05-09 18:30 Svenska Cupen omg. 1-3, damer Rävåsens IK Karlskoga – Örebro SK Söder
2017-05-20 15:00 Div 1 Norra Götaland, damer Orust FC – Örebro SK Söder
2017-05-28 14:00 Div 1 Norra Götaland, damer Örebro SK Söder – IK Gauthiod

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.