Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Förlust mot Hammarby

ÖSK förlorade U19-matchen mot Hammarby med 3-1. Lite som förväntat med tanke på den starka vår som motståndarna presterat. Trots att det var Hammarby som dominerade spelmässigt under den första halvleken blev det ÖSK som tog ledningen. En djupledspassning från Oliver Kåhed i den 34:e minuten togs ner av Rodin Deprem i Hammarbys straffområde. Rodin skaffade sig utrymme och hans hårda skott gick ribba in. Tyvärr varade ÖSKs målmässiga överläge inte mer än någon minut. Motståndarna tog sig fram längs ÖSKs kortlinje och inspelet framför mål kunde motas in till 1-1.

I inledningen av den andra halvleken tog sedan Hammarby ledningen på en straffspark som ingen riktigt verkar veta varför den utdömdes. Det var ingen som föll och det var inga händer eller armar inblandade och inget kort som visades, men domaren Salko Basic var säker på sin sak. Gustaf Franck gick åt fel håll eller Marcus Mitander slog straffen åt rätt håll beroende på hur man vill se det. En Hammarby-ledning var inte på något sätt orättvis med tanke på spelfördelningen, men kändes ändå lite sur eftersom båda deras mål kommit till lite väl lättvindigt. (Det tycker man i och för sig om de flesta baklängesmål, men ändå.

Tio minuter ökade Mitander på till 3-1 efter det att ÖSK-försvaret misslyckats med att rensa bort bollen från sitt straffområde. Målgöraren kom i djupled i en andravåg och fick bra slag på bollen. Efter Hammarbys tredje mål hade sedan ÖSK sin bästa period i matchen och skapade en hel del chanser. Ingen av dem resulterade tyvärr utan Hammarby kunde avsluta matchen som segrare.

I den första övertidsminuten drabbades inbytte Adam Leijon av något som såg ut som en allvarlig knäskada. Han fick behandling under några minuter och kördes sedan av planen på arenans rullande bår. Vi får hoppas att det bara var något som visserligen gjorde väldigt ont, men som ändå inte leder till någon längre konvalecens.

Jag tycker att ÖSK utifrån sina och Hammarbys förutsättningar gjorde en förhållandevis bra match. Laget försvarade sig väl även om det blev två spelmål baklänges. Hammarby med spelövertag och en hög press kom sällan till några direkta avslutslägen. ÖSKs anfallsspel var däremot under långa perioder av matchen rätt stereotypt. Det handlade väldigt mycket om långa bollar mot Rodin med en förhoppning att han skulle kunna göra positivt av dem. Det gjorde han ju också vid ett tillfälle, men det är alltid svårt för en ensamanfallare att få till det. Kevin Johansson var i och för sig nominellt satt i den andra anfallsrollen (antar jag), men hans uppgift verkar i första hand vara att täta till på mittfältet.

Det centrala försvarsblocket med målvakt och de två mittbackarna hade mycket att stå i och skötte sig bra. Det centrala mittfältet fick mest av allt ägna sig åt sina defensiva uppgifter och var väldigt sällan involverade i några offensiva initiativ. Av kantbräddarna var det Viktor Walldén som fick mest att göra. Rodin Deprem kunde tack vare sitt mål ta ledningen i seriens skytteliga, men borde kanske ha fått in något till med tanke på de chanser laget spelade sig till under matchens sista 20 minuter. Skytteligaledningen delar han för övrigt med Hammarbys tvåmålsskytt Mitander.

Hammarby IF: Bajen vände till 3-1-triumf i Örebro

Matchfakta:
34. 1-0 Rodin Deprem (Oliver Kåhed)
35. 1-1 David Nilsson
39. Varning David Alm (HIF)
49. 1-2 Marcus Mitander (straff)
58. 1-3 Marcus Mitander

Laguppställning: Gustaf Franck – Oscar Sandberg (56), Alex Hahne, Viktor Franssila, Albin Zidaric (76) – Viktor Walldén, Oliver Kåhed, Isac Eklöf, Adam Bark – Kevin Johansson (k), Rodin Deprem
Ersättare: Simon Gustafsson (mv), Adam Leijon (in 56, 90+5), Edwin Lundkvist (76), Jonathan Aronsson (90+5), Lukas Hjort

ÖSK U19 har följande matcher under maj månad:

2017-05-07 14:00 U19 Allsvenskan Norra IFK Lidingö FK – Örebro SK FK
2017-05-14 13:00 U19 Allsvenskan Norra Örebro SK FK – Djurgården
2017-05-21 13:00 U19 Allsvenskan Norra Åtvidabergs FF – Örebro SK FK
2017-05-27 16:00 U19 Allsvenskan Norra Örebro SK FK – Täby FK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.