Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Herr: Vinst i premiären

ÖSK Söders herrar besegrade gästande Hidingsta i årets div 6-premiär. Det var en förvånansvärt välspelad match på Grönpepparparkens rätt ojämna underlag. Hidingsta bjöd på bra motstånd och det var inte förrän i den 70:e matchminuten som Söder kunde ta ledningen på ett långskott av Nils Ränkeskog som kom fram centralt innan han tryckte av.

Under den första halvleken var Söder det bättre laget och borde nog ha fått med sig något mål redan då. Men skotten var inte tillräckligt välriktade utan gick vid sidan av eller över. Hidingsta hade inte så mycket, men var ändå farliga då ÖSK tryckte upp sin försvarslinje och Hidingsta hittade fram med bollar till sina anfallare. Speciellt som Tobias Johansson, tidigare i både ÖSK Söder och Talangtruppen, lurade längst fram.

Efter Söders ledningsmål blev det givetvis extra nervöst när Hidingsta flyttade fram folk för att försöka forcera in en kvittering. Söders skötte sig dock bra och släppte inte till så värst mycket. Och när de gjorde det var Andreas Lundgren i Söders mål alltid på rätt plats.

Söders tränare Mikael Bjälkefors var (givetvis) nöjd efter matchen. En bra div 6-match mellan två bra lag, tyckte han. Han var nöjd med att laget kunde genomföra hela matchen på ett bra sätt. Av sina spelare ville han efter en liten påtryckning plussa för sin lagkapten Erik Johannesson och David Bracaglia på mittfältet samt för högerbacken Abas Hassan Ibrahim. För egen del tyckte Bloggens utsända att det var kul att återigen få se Mattias Norgren i ett svartvitt matchställ. Mattias, som inte är fullt matchtränad än, spelade i princip hela andra halvlek och har inte förlorat sin fina timing när det blir huvudspel. Däremot såg det väl lite tungt ut i löpningarna.

Matchfakta:
44. Varning Tobias Johansson (Hidingsta)
60. Varning Alexander Lienius
71. 1-0 Nils Ränkeskog
76. Varning Niclas Karlsson (Hidingsta)
90. Varning Davide Bracaglia
90. Varning Marcus Holm (Hidingsta)

Söder kom med följande Matchtrupp: Mattias Norgren, Jacob Fredriksson, Alexander Lienius, Samuel Ouattara, Davide Bracaglia, Abas Hassan Ibrahim, Cristian Ignacio Seoane Arata, Sebastian Nilsen, Zlatko Zindovic, Marcus Laini Bovellan, Nils Ränkeskog, Alessandro Eni, Andreas Lundgren (mv), Erik Johannesson (k), Simon Karlsson och Simon Torstensson (mv).

Det är många nya i truppen i år och jag har inte lärt mig spelarna tillräckligt bra än för att kunna pussla ihop dem till en laguppställning.

Söders matcher i maj månad:

2017-05-03 19:00 Div. 6 Herrar Bobby BK – Örebro SK Söder
2017-05-06 11:00 Div. 6 Herrar Örebro SK Söder – Glanshammars IF
2017-05-10 19:00 Div. 6 Herrar Mullhyttans IF – Örebro SK Söder
2017-05-18 19:15 Div. 6 Herrar Örebro SK Söder – Pålsboda GoIF
2017-05-23 19:00 Div. 6 Herrar Axbergs IF – Örebro SK Söder
2017-05-31 19:00 Div. 6 Herrar Åmmebergs IF – Örebro SK Söder

Dessutom spelar laget en DM-match mot Laxå den 15 maj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.