Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Herr: Kampanjstart!

ÖSK Söders herrar inleder med en dags försening årets seriespel. Jag har för mig att matchen egentligen skulle ha spelats redan i går, men klokt nog beslöt man sig för att skjuta på den en dag så att alla intresserade skulle ges en möjlighet att inspireras av ÖSK:s A-lag och dess insatser mot Häcken från Hisingen. Om det vart så värst mycket inspiration av den upplevelsen vill jag låta vara osagt, men nu har vi i alla fall kommit så långt att det änteligen är dags.

ÖSK Söders herrar inleder nu sitt tredje år i sexan. Under det första året handlade det mest av allt om att försöka undvika att ramla ner ännu ett trappsteg i den lokala seriehierarkin. Laget hade ju redan åkt ner från div 3 till div 6 och det tyckte man nog räckte. Den första div 6-säsongen avslutades också den nedåtriktade rörelsen och laget kunde i alla fall se fram emot ytterligare en säsong i samma serie. (Alltid något, även om det var div 6 det handlade om).

Det andra året i sexan såg inledningsvis mycket bra ut och laget gick till sommarvilan med serieledning och därmed på en plats som garanterade uppflyttning. Men höstsäsongen blev inte alls lika bra. Laget tappade både geist och poäng och avslutade det årets kampanj på en tredjeplats i Norrsexan.

Nu inleds den tredje säsongen som div 6-lag och förhoppningsvis blir det gillt den här gången. Förpostfäktningarna som utspelats i DM-gruppspelet har sett bra ut, med en Pålsbodakross i den sista matchen innan allvaret börjar på allvar. I kväll får vi kanske en föraning om 8-1 segern var resultatet av lyckliga omständigheter eller ett verkligt uttryck för lagets spelstryrka.

Kvällens motstånd kommer från Hidingsta – ett lag som på senare år förekommit rätt ofta i Söderherrarnas matchprogram. Hos motståndarna hittar man – som hos de flesta andra lag i regionen – spelare med ett förflutet hos någon av ÖSK-familjens olika verksamheter. Bloggen tycker sig kunna identifiera Jesper Welin, Denilson Galeano och Tobias Johansson (som en gång var skyttekung i ÖSK Söder) som tillhörande den kategorin. Men det finns säkert fler.

Till kvällens premiär har ÖSK Söder kallat följande Matchtrupp: Simon Torstensson (mv), Andreas Lundgren (mv), Alessandro Eni, Simon Karlsson, Marcus B (?), Zlatko Zindovic, Erik Johanesson, Alexander Lienius, Nils Ränkeskog, Davide Bracaglia, Samuel Ouattara, Sebastian Nilsen, Cristian Ignacio Seoane Arata ”Igge”, Mattias Norgren, Abas Hassan Ibrahin, Fredrik Jonsson eller Lundgren och Ahmet ?.

Som vanligt vid den här tiden på året är det några namn i truppen som jag inte kan identifiera, men de kan ju vara bra ändå.

Bloggen avslutar det här inspelet med följande hälsning från Hidingstalägret: Tagga för premiär. Se till att dricka mycket vatten inför matchen. Samt kom 100% taggade och rätt inställning. Laget före jaget. Ses torsdag!

Bloggen kan bara instämma med detta.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.