Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Delad poäng i GPP-premiären

Caroline Zandén har tagit steget in i mitten och dessutom fått ta hand om kaptensbindeln.

När Niklas Christensson ställdes mot Niklas Christensson var det väl bara logiskt att deras lag delade på poängen. Så blev det också då ÖSK Söder och IK Rössö möttes på GPP IP i den andra omgången av årets norra götalandsetta. I typiskt aprilväder som bjöd båda på hagel och solsken plus en konstant och rätt kraftig vind i planens längdriktning.

ÖSK med vindhjälp i den första halvleken höll uppe spelet bra och det fanns inget som tydde på att det här var ett lag som förlorade med 9-1 förra veckan. Tvärtom, laget spelade tidvis riktigt prydligt. Efter en halvtimmes spel bröt Agnes Andersson ett av Rössös uppspel mitt på planen. Agnes avancerade några meter och såg att Rössös målvakt stod lite väl långt ut. Hennes skott gick i en snygg lyra över målvakten och in i mål via ena stolpen.

Amanda Hanna – ett nytt ansikte på GPP IP.

Fortsatt jämnt spel efter målet ända fram tills dess att domaren var på väg att beordra pausvila. Då kommer plötsligt en motståndare fri mot Söder mål. Stina Koskilampi räddar bollen framför motståndarfötter och några sekunder senare har domaren blåst straff och givit Stina ett gult kort. Surt att behöva gå till halvtidsvilan med en sen kvittering emot sig tyckte nog alla utom de tillresta från Uddevalla. Surt blev det också, men inte för hemmalagets supportrar. Stina räddade straffen som gick lite väl centralt och i en bra målvaktshöjd. Icke förty var det en bra räddning som gav Söder fortsatt ledning.

En ledning som skulle hålla sig i ytterligare 40 minuter skulle det visa sig. Rössö hade medvinden med sig under den andra halvleken och det mesta av spelet bedrevs på Söders planhalva. Speciellt Rössös hörnor som lätt hade kunnat blåsa in i mål såg farliga ut och de fick en hel del sådana. Söder fredade dock sig även om det var rätt nära några gånger. En storspelande målvakt och ett uppoffrande försvarsspel höll bollen borta från ÖSK-målet ända tills dess att man nästan trodde att det nog skulle kunna fixa sig med en trepoängare. Det gjorde det inte. Med fem minuter kvar rullar Rössö upp Söders försvar, vilket till slut öppnar för ett skott från nära håll rakt upp i nättaket. Inte så mycket att säga om och sett till matchutvecklingen dessutom helt rättvist.

Rachaelle Swami som vänsterback höll rent längs sin kant.

Det blev några nervösa minuter på sluttampen då Rössö med nyfunnen energi tryckte på för att få med sig ytterligare två poäng. Nära var det dessutom att de lyckades med detta, men deras farligaste chans avslutades med ett skott i utsidan av stolpen. Att döma av reaktionerna efter matcher var det gästerna som var mest besvikna över resultatet trots deras sena kvittering. För unga Söders del var det ett bra resultat även om man tappade två poäng på slutet. Spelmässigt höll de jämna steg med Rössö under den första halvleken och de försvarade sig bra trots motvinden i den andra. En titt i fotbollshistorien visar att Rössö är ett rätt bra lag som krigat i toppen av sin div 1-serie under senare år.

De två inbytta spelarna för ÖSK Söder, Vanessa Mujic och Mathilda Olaisson, gjorde väl båda sin debut som div 1-spelare.

Tillägg: Anledningen att inte någon av de två lånespelarna från KIF örebro var med i matchen var nog att KIFs F19-lag hade match på måndagen.

ÖSK Söder Dam: En poäng i växlande väderlek
NA (Betalvägg): ÖSK Söder kryssade rättvist i hemmapremiären: ”Vi har varsin halvlek”
Bohuslänningen: Blekt Rössö räddade poäng sent

Matchfakta:
27. Varning Wilma Franssila (tröjdragning)
31. 1-0 Agnes Andersson
45. Varning Stina Koskilampi
45. Straffräddning Stina Koskilampi
59. Spelarbyte Rössö (Vilma Odengard (ut), Anni Mattsson (in)
72. Spelarbyte Söder Amanda Hanna (ut), Vanessa Mujic (in)
72. Varning Emma Ryling
79. Spelarbyte Rössö Anna Blom (ut), Malin Kristiansson (in)
81. Spelarbyte Rössö Emma Ryling (ut), Linnea Gustafsson (in)
85. 1-1 Anni Mattsson
86. Spelarbyte Söder Agnes Andersson (ut), Mathilda Olaisson (in)

Laguppställning (4-1-4-1): Stina Koskilampi – Hanna Persson, Emma Pettersson, Caroline Zandén (k), Rachaelle Swami – Wilma Franssila – Amanda Hanna (72), Josefine Zandén , Agnes Andersson (86), Olivia Puhls – Anna Meijer
Ersättare: Ebba Andersson (mv), Vanessa Mujic (72), Mathilda Olaisson (86), Eila Wennerholm och Emy Karlberg Traav

Maj månads matcher för ÖSK Söder Dam.

2017-05-01 14:00 Div 1 Norra Götaland, damer Örebro SK Söder – Ämterviks FF
2017-05-06 15:00 Div 1 Norra Götaland, damer QBIK – Örebro SK Söder
2017-05-09 18:30 Svenska Cupen omg. 1-3, damer Rävåsens IK Karlskoga – Örebro SK Söder
2017-05-20 15:00 Div 1 Norra Götaland, damer Orust FC – Örebro SK Söder
2017-05-28 14:00 Div 1 Norra Götaland, damer Örebro SK Söder – IK Gauthiod

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.