Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U16: Chansfattig enpoängare

ÖSK U16 och IFK Norrköping spelade oavgjort 0-0 i en chansfattig uppgörelse i den nationella U16-serien. För ÖSKs del innebar resultatet den första poängen i årets serie. För Norrköping var det den andra så det var inte några av seriens topplag som möttes.

Gästerna började matchen bäst och det såg i matchinledningen bara ut som en tidsfråga innan ledningsmålet skulle komma. ÖSK tog sig dock succesivt in i matchen och mot slutet av den första halvleken var det betydligt jämnare. I den andra halvleken var det sedan hemmalaget som var de spelförande laget även om Norrköping ibland kom upp i farliga anfall. Bästa målchansen i matchen hade nog ÖSK då Jonathan Rasch kom fri snyggt framspelad av Aklam Mutabi. Jonathan kom dock lite för nära Norrköpings målvakt som kunde fläka sig och styra bollen till hörna.

Debut på hemmaplan för ÖSK gjorde Aklam Mutabi som i sin roll som ensamanfallare hade en rätt otacksam uppgift. Han tog sig an uppgiften med massor av energi och med mycket spring i benen och ser helt klart ut som en klar förstärkning för laget även om han antagligen skulle kunna fungera ännu bättre med en utgångspunkt från en kant.

I övrigt tyckte jag att försvarsblocket med Hampuz Cederlind från U15 i målet och med en stabil backlinje framför sig skötte sig mycket bra.

Lagets tränare Daniel Wickström var efter matchen nöjd med vad han sett. Det var lagets bästa insats i år tyckte han eftersom laget kunde hålla sin prestation på en bra nivå matchen igenom.

IFK Norrköping skriver följande på sin lagsida om hur de såg på matchen:
Matchreferat!
Örebro SK- IFK Norrköping slutade under lördagen 0-0 i en match där vi gjorde en bra försvarsinsats samtidigt som vi skapade målchanser framåt utan att få någon utdelning.

Matchfakta (2*40):
Laguppställning: Hampuz Cederlind – Gabriel Moshél, Olle Brorsson, Theodor Hessel (U15), Lucas Karlsson – Algot Strömberg (23) – Jash Narshi (U15), Dino Salcinovic (k, 59), Jonathan Rasch, William Björnsson (72) – Aklam Mutebi
Ersättare: Adam Lindström (23, P01), Mahmoud Madadi (60, U15) och David Jansson (72, P01)

Det närmaste programmet för laget ser ut på följande sätt:

2017-05-01 15:00 U16 Nationell Grupp 3 IF Elfsborg (U16) – Örebro SK FK (U16)
2017-05-03 19:00 U16 Nationell Grupp 3 FBK Karlstad (U16) – Örebro SK FK (U16)
2017-05-16 20:00 U16 Nationell Grupp 3 Örebro SK FK (U16) – Karlslunds IF HFK (U16)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.