Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Avtal med KIF Örebro

ÖSK Söder Dam skriver på sin webbplats, att man kommit överens med KIF Örebro om ett samarbete för att bättre kunna utnyttja potentialen hos de två lagen. Det handlar om vad jag för herrsidan brukar kalla för ”Listlån”. Dvs. att de två klubbarna har kommit överens om att en eller flera yngre spelare skall kunna representera båda klubbarna utan någon nämnvärd administrativ belastning i samband med ”klubbytena”.

Det räcker att överenskommelsen är registrerad med de aktuella spelarna namngivna. Maximalt 4 spelare kan lånas från den ena klubben till den andra. KIF och Söder har för tillfället två spelare namngivna på listan och dessa två kan alltså spela för Söder då laget inleder div 1-säsongen mot Lidköping på måndag.

Det här är säkert välkommet för Söder som för tillfället har en trupp som ser lite ”luggsliten” ut. För KIF Örebro betyder det att det ger speltid för spelare som står nära A-truppen, men som ändå inte får vara med på planen. Utan tvekan ger de här matcherna betydligt mer än vad spel i F19-serien ger. Den senare påminner en hel del om herrarnas U21-serie där kvaliteten på matcherna varierar en hel del.

ÖSK Söder Dam: Glad påsk och nytt samarbete med KIF Örebro DFF!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.