Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Påhlsson åter till Tibro

Axel Påhlsson kom till ÖSK som 19-åring med förhoppningen om att spela till sig ett A-lagskontrakt. Ett tufft mål för alla och för en mittback nästintill omöjligt om man inte har en osedvanlig talang. Men har man det så spelar man inte i Tibro tills dess att man fyllt 18.

För Axels del blev det spel i U19 och U21, men särskilt nära A-truppen i vilken Carl Ekstrand Hamrén höll den fjärde mittbacksplatsen var han nog aldrig. Så det blev bara ett år i ÖSK för Axels del.

Inför den här säsongen har han sökt nya klubbar hemmavid. Ett tag verkade det som om nyuppflyttade div 1-laget Skövde AIK skulle kunna bli hans nya klubbadress. Men så blev det inte – I Skaraborgs Allehanda kan man idag läsa, att han återvänder till moderklubben. Tibro AIK som verkar vara något av en talangfabrik har haft det svårt under de senaste två åren. Raka nerflyttningar gör att laget landat i div 4 från vilket man hoppas kunna göra en lyckosam omstart.

Som så ofta är fallet för klubbar som flyttas ner har spelaromsättningen varit stor i Tibro-klubben. Inför den här säsongen har man tappat hela 20 spelare från A-truppen. Bra då, att de i alla fall får in en riktigt duktig backspelare som trots att han bara är 20 år anses som en av årets nyckelspelare.

Skaraborgs Allehanda: Spelarskifte i TAIK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.