Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U16: Länsderby mot Degerfors

ÖSK U16 möter i kväll på Behrn Arena Degerfors i ett länsderby i den nationella 16-årsserien.

Till matchen har ÖSK kallat följande Spelartrupp: Jacob Nilsson (mv), målvakt från U15, Dino Salcinovic, Algot Strömberg, Bechir Elsgard, Jonathan Rasch, Gabriel Moshel, William Björnsson, Olle Brorsson, David Jansson (P16), Adam Lindström (P16), Martin Meehan (P15), Hussein Ammar (P16) och Gustaf Jorman Bergholm (P16) plus förmodligen några spelare från U15.

ÖSKs U16-trupp är antalsmässigt rätt begränsad. Speciellt eftersom Helmer Andersson, Marcus Kanto och Nadim Ayeva oftast spelar med U17. De ”problem” detta för med sig löser man dels genom att ta in spelare från ÖSK Ungdoms 01:or. Dessutom brukar man ofta låna några spelare från den starka 02-truppen.

Ett sätt att arbeta som jag tycker är väldigt positivt. För spelarna från breddgruppen är det givetvis positivt och utvecklande att få spela på den högsta nationella nivån. En del av dem kommer kanske att så småningom kunna ta hela steget till U-truppen. För spelarna från U15 är det positivt att få möta ett motstånd som är tuffare än vad de normalt ställs inför i den regionala serien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.