Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Förlust i generalrepetitionen

Det brukar ju sägas, att en dålig generalrepetition föregår en bra premiär. I så fall kan ÖSK Söders damer hoppas på en positiv utdelning då de inleder seriespelet nästa helg med den svåra bortamatchen mot Lidköpings FK. Men det kanske är att hoppas på för mycket – försäsongens resultat har varit ovanligt klena även om starka försäsonger inte direkt brukar vara lagets signum.

Problemet för Söder har varit en kombination av skador, sjukdomar, spelare som lämnat truppen och spelare som av diverse anledningar inte varit tillgängliga. Med detta i åtanke kan man väl tycka, att det gått rätt bra ändå, men för seriespelets skull får man hoppas att de sjuka snart blir friska, de skadade hinner bli färdigrehabiliterade samt att de som saknats dyker upp igen.

Div 1-kollegerna från Norrköping spelar det här året i Söders gamla serie Södra Svealand medan Söder hamnat i en av Götalandsserierna. Ett hyfsat starkt motstånd med andra ord. Laget från Peking vann matchen med 3-1 vilket väl nästan kan anses som ett bra resultat för Söders del med tanke på de svårigheter laget haft under försäsongen. Söders mål, som var ett kvitteringsmål till 1-1, gjordes på straff av Caroline Zandén.

ÖSK Söder Dam: Sista matchen innan allvaret
IFK Norrköping DFK: Bortaseger i genrepet

ÖSK Söders Matchtrupp: Fanny Edvinzon (mv), Hanna Persson, Rachaelle Swami, Emma Pettersson, Olivia Rundberg, Wilma Franssila, Cornelia Fernsten, Joline Jakobsson, Amanda Hanna, Agnes Andersson, Olivia Puhls, Josefine Zandén, Caroline Zandén och Stina Koskilampi (mv).

Målgörare (IFK Norrköping).
38. 0–1 Tanya Näsman,
50. 1–1 Caroline Zandén (straff)
53. 1–2 Maja Lundman
88. 1–3 Hanna Ählman.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.