Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Folk som tycker om ÖSK Fotboll

Åsikter om ÖSK Fotboll och närliggande områden


170407. Kanske? kanske!
Kristian Hugmark är som vanligt mycket läsvärd, när han hos Kubanerna bloggar om svårigheten att i förväg placera in ÖSK i en allsvensk tabell samt om ÖSK-prestationer i premiärmatchen mot J-Södra.


170318. Änglar om ÖSK.
Skribenterna på Svenska Fans sida för IFK Göteborg har tagit sig an uppgiften att presentera konkurrenterna i årets allsvenska.
Inför Allsvenskan – Örebro SK – Laget som tvingades ner


161121. Knutåke om årets säsong och spelare.
Knutåke har i sin blogg Lätta tankar som lättat ankar betygsatt ÖSKs säsong och spelarna i A-lagstruppen.


160709. Lövholm gillar ÖSKs Silly Summer.
SVT:s Elena Lövholm, som väl inte direkt gjort sig känd som en ÖSK-kramare, ger Sportklubben ett bra betyg för hur man genomfört sin Silly Season. Lövholm har som bekant sina fotbollsrötter i Degerfors och brukar inte missa en chans att tala om vilket lag som är hennes favoriter och vilka som inte är det.

SVT: ÖSK:s högintressanta silly

Nu vet jag inte direkt om jag håller med henne på den här punkten. ÖSKs har värvat Ferhad Ayaz som än så länge är oprövad samt dessutom en 18-åring från Falkenberg som fortfarande har en del att jobba med. Dessutom har de sålt en målvakt. Det behövs mer (en ersättare till Kamara till exempel) innan jag är nöjd. Men ändå, alltid trevligt att läsa att någon utomstående (som dessutom håller på Degerfors) tycker att ÖSK gjort något bra.


160526. Thylin ser ÖSK som topplag.
SvFF:s krönikör Stefan Thulin ser ÖSK som ett topplag i årets allsvenska. ”Och Örebro SK, kanske på väg att göra den bästa säsongen i klubbens 108-åriga historia”, skriver han i sin krönika.
SvFF: Thylin: ”Örebro ett lag för toppen”160521. Ekdahl om säsongsstart och läktarkommentarer.
Mathias Ekdahl har (positiva) synpunkter på årets säsong och på kommentarer han snappar upp på Västra Stå.


Svartvitt: ÖSK kan gå hela vägen – Ekdahls krönika: En optimistisk besserwisser analyserar


160428. Hugmark om säsongsstarten.
Kristian Hugmark hos Kubanerna har intressanta synpunkter på årets säsongsstart. Det har gått bra men ÖSK är bara en poäng bättre än vad man var under katastrofvåren 2014 för att ta ett exempel.


Kubanerna: Hösten kommer tidigt i år


160422. Ekdahl om Gerzic.
Mathias Ekdahl har gjort ett av sina alltför sällsynta inhopp i ÖSK-debatten. (Kanske blir det mer tid för fotboll nu när hans favorithockeylag har fått lov att lämna elitserien).

Den här gången funderar Mathias kring Nordin Gerzics roll som balanserande mittfältsspelare och han är inte helt nöjd med hur Nordin löser den uppgiften.

Svartvitt: Alexander Axén spelar ett högt spel


150923. Pelle Blohm om ÖSKs höstform
Pelle Blohm med funderingar kring ÖSKs återfunna höstform.


150319. Fäger tror på ÖSK.
Andreas Fäger, idrottsutbildare i Västergötland, fotbollsbloggare i Mariestads-Tidningen och Töreboda IKs rekordman (609 matcher och 85 mål) har gjort ett besök hos ÖSK för att studera organisationen kring det allsvenska laget. Han verkar ha rest hem rätt så imponerad.
Mariestads-Tidningens Fotbollsblogg: Örebro SK under radarn!
Mariestads-Tidningen: Rekord-Fäger MT:s fotbollsbloggare


141007. Hugmark: Visst finns det fortfarande mycket kvar att spela för/om.


140819. Blir ÖSK nia till slut?
Aftonbladet har gått igenom läget för de nio lag som mer eller mindre påtagligt kan anses vara inblandade i den allsvenska nedflyttningsstriden. För ÖSKs del är prognosen positiv och tidningen tror att det till slut kommer att bli en niondeplats för klubben.140809. Hugmark undrar.
Kristian Hugmark försöker förstå vad det är som händer eller kanske snarare inte händer inom ÖSK just nu.


140805. Crona kritiserar.
Gustaf Crona, ÖSKs tidigare mittback och NA:s nuvarande ÖSK-kommentator, kritiserar kraftigt ÖSKs agerande när det gäller Shpetim Hasani. Crona har – precis som de flesta andra – svårt att hålla med ÖSKs förklaring om att Hasani inte längre platsade i truppen på fotbollsmässiga grunder. Det ligger mycket i kritiken även om jag inte håller med om att Hasani var ÖSKs viktigaste spelare under våren. Crona indikerar så att säga mellan raderna att det kan finnas andra anledningar än rent fotbollsmässiga, att Hasani blev ”ivägskickad” och det är väl den mest troliga förklaringen.140625. FotbollDirekt om ÖSK-våren.
FotbollDirekts tre reportrar tycker till om årets ÖSK. Mest av allt verkar de sakna en operativ RÅP på ÖSKs mittfält.


140614. Oskar Gustafsson om Ljungs avgång.
Oskar Gustafsson har synpunkter på Per-Ola Ljungs tid i ÖSK och sättet han lämnade klubben på.

140531. Ljung om säsongen så här långt.
NA har fått några ord från Per-Ola Ljung om vad han tycker om ÖSK under säsongen så här långt och lite om framtiden.


140521. Vänsterdilemmat.
Kristian Hugmarks funderingar (och förslag) beträffande ÖSKs offensiva problem på vänsterkanten.


140430. Wobblande inlägg.
Kristian Hugmark har i Kubanernas blogg gjort en mycket intressant genom gång av ÖSKs säsong så här långt. Det finns en hel del intressanta saker att upptäcka, då man går på djupet i matchstatistiken för ÖSK och för lagets allsvenskan konkurrenter. Klart läsvärt.


1404013. Ekdahl om Ljung och ÖSK.
Mathias Ekdahl tycker sig se skånska konturer i P-O Ljungs lagbygge i en artikel hos Svartvitt.


130924. Ekdahl om ÖSKs anfallsspel.
Mathias Ekdahl dyker med ojämna mellanrum upp på Svartvitt. Nu har han gjort det igen och den här gången funderar han över varför inte ÖSKs anfallsspel fungerar så bra.
Svartvitt: ÖSK måste våga, riskera och utmana mer


130718. Bolin fortsätter tro på ÖSK.
Göran Bolin tror i sin läsvärda (trots att det är Aftonbladet) Superettanblogg, att ÖSK kommer att ha säkrat allsvenskt avancemang redan i omgång 23 eller 24.


130620. Därför är ÖSK bäst.
Göran Bolin, som bevakar Superettan för Aftonbladets räkning, förklarar varför ÖSK är det bästa laget i Superettan (peppar, peppar).


130424. Nordahl och Crona om säsongsinledningen.
Thomas Nordahl och Gustaf Crona har tagit plats i NA:s videosoffa och lämnar sina synpunkter på ÖSKs säsongsinledning. Sågarna har de lämnat hemma och de verkar nästan nöjda med resultatet efter tre matcher.


130418. Ekdahl är tillbaka.
Mathias Ekdahl har dykt upp hos Svartvitt igen. Kul, tycker alla vi som med intresse läst hans krönikor. Den här gången diskuterar han lagdynamik och personkemi nu och under den finska tiden. En anledning så god som någon att återuppliva den här länksammanfattningen.


120714. Petter Andersson hos Svartvitt funderar över vad som förändrats hos ÖSK sedan P-O Ljung tog över tränarskapet.


120523. Kapten Blod efterlyser förändringar.
Sarp Yesil skriver i en krönika, att han tror att det bästa för ÖSK är ett tränarbyte, men tycker också att det vore bra med andra ändringar i klubbens struktur och sätt att arbeta.


120504. Borttappad silvernyckel.
Mathias Ekdahl analyserar på Svartvitt skillnaderna mellan laget från 2010 och dagens version av den svartvita sportklubben. Mathias kommer fram till att dagens spelarmaterial inte håller för det aggressiva presspelet som för två år sedan ledde fram till silvermedaljer (om än av den mindre sorten). För att komma tillrätta med tillkortakommandena med årets lag föreslår han att laget går tillbaka till ett lägre och kompaktare försvarsspel.


120420. Laul snubblar.
Kapten Blod har intervjuat Robert Laul om vad denne tycker om ÖSK. Som vanligt när det gäller den här typen av journalister (som egentligen inte har någon aning, men som ändå inte kan låta bli att ha en åsikt), blir det mest ytligt tyckande från Lauls sida. Men det återspeglar säkert hur man ser på ÖSK i hans kretsar på ett rätt bra.

Dessutom trasslar Laul in sig ordentligt, då han tycker att ÖSKs ekonomi svajar eftersom omsättningen gått från 65 mkr 2009 till 48 mkr förra året. I själva verket är det ju tvärtom med omsättningsutvecklingen.


120112. Alvbåges ”testamente”.
John Alvbåge har på Svartvitt besvarat ett antal frågor från ÖSK-supportrar.
Kort sammanfattning: Jag trivdes väldigt bra i ÖSK, men kommer att trivas ännu bättre i IFK.


120111. Ekdahl om behovet av rätt sorts ledarskap.
Svartvitts krönikör Mathias Ekdahl återkommer efter en längre tids frånvaro med en krönika. Han efterlyser i den ett aktivare och mer flexibelt ledarskap från de fotbollsansvariga i sportklubben. Klart läsvärd.

Svartvitt: Auktoritärt ledarskap skapar ingen vinnarkultur


120105. Vad menar Jan?
Det har diskuterats en hel del om ÖSK under vintern och efter det att ryktena om en eventuell Gerzic-övergång till IFK Göteborg tagit fart, så har diskussionerna blivit minst sagt livliga. Så livliga faktiskt, att ÖSK Elitfotbolls VD Jan Carlsson sett sig föranlåten att gå ut med vad man väl skulle kunna kalla ett öppet brev till ÖSK Fotbolls alla intressenter.

Tyvärr blir det hela tämligen förvirrat eftersom ÖSKs VD väljer att lämna svar på ett antal frågor/påståenden som inte redovisas. Det blir därför för den oinsatte (och kanske även för de insatta) rätt svårt att ta sig fram till vad Jan Carlsson egentligen menar. Dessutom blir det inte lättare av att han i diverse mer eller mindre inskjutna bisatser försöker att besvara och bemöta tänkbara invändningar mot hans resonemang.

Bloggens slutsats får nog tills vidare bli, att Jan Carlsson försöker säga, att man kommer att fortsätta att sälja bra spelare då tillfälle bjuds, samt att man inte kommer att kunna satsa pengar man inte har på nya spelarköp.

NA:s Sportblogg: Vad vill du ha sagt, Jan Karlsson?


111121. NA fortsätter att låta sina ”studioexperter” granska ÖSKs senaste säsong och igår kom turen till Gustaf Crona. Gustaf är rätt hård i sin kritik av både personalförsörjningen och fotbollsarbetet. Hans inslag känns som mer analytiskt underbyggt än vad Nordahl och Blohm presterade, även om det kanske inte skiljer så mycket i sak. Men det är som bekant alltid väldigt lätt som utomstående att vara kritisk när misslyckandet redan blivit ett faktum.


111117. NA:s videoredaktion låter två av sina experter se tillbaka på den gångna säsongen och kommentera det inte helt lyckade året. Thomas Nordahl Pelle Blohm


111108. Gawelin om ÖSK (och sig själv). Svartvitt har intervjuat Per Gawelin.


111107. Upp som en sol… Signaturen Svartvitt Forever:s funderingar beträffande den gångna säsongen.


111105. Larsen om ÖSK (och sig själv). Svartvitt har intervjuat Lars Larsen.


111104. Guldet blev till sand. Svartvitts Erik Johansson gör en intressant och läsvärd återblick på den gångna fotbollssäsongen.


111104. ÖSKs besvärliga framtid Mats Dahlbergs radiokrönika.


111101. Thörner jämför ÖSK och Helsingborg. Bengt Thörner har jämfört ÖSK med Helsingborg och bland annat funnit att inget annat lag i allsvenskan tagit ledningen så många gånger som ÖSK gjort (21 gånger!). Med största säkerhet har inget annat lag heller tappat ledningen lika många gånger som ÖSK (10 gånger!).


111022. Blohm saknar en ledargestalt.. Pelle Blohm funderar i sin NA-krönika över varför årets fotbollslag misslyckats så kapitalt i sina försök att leva upp till sina målsättningar. Blohm anser att det saknats en tydlig ledargestalt i laget.


111021. Hemvändarn om ÖSK. I en läsvärd krönika hos Svartvitt ger signaturen Hemvändarn sina synpunkter på varför det inte gått så bra för årets upplaga av Sportklubben.


111014. Jan Karlsson svarar. ÖSK har bett sina besökare på hemsidan ställa frågor till VD Jan Karlsson och sportchefen Lennart Sjögren. Karlsson är först ut med sina svar på tre frågor som väl inte var speciellt kontroversiella. Den intressantaste är väl den som handlar om vad ÖSK skall göra för att bättra på sina publiksiffror. Jag är inte så säker på att inriktningen mot ännu mer marknadsföring kring matcherna är den riktiga lösningen.


110919. Thörner om ÖSKs säsong. Bengt Thörner har grävt fram en hel del intressanta fakta om årets misslyckade säsong. Thörners tankar: Därför skiljer det 26 poäng mellan ÖSK och HIF


110729. Sixten Boström stannar i ÖSK minst två år till – i alla fall kontraktsmässigt. Denna förlängning kommer förmodligen/förhoppningsvis att utlösa ett antal mer eller mindre genomtänkta kommentarer i media. Svartvitts Mathias var den förste att tycka till: Mathias Ekdahl: Sixten Boström måste bredda sitt register NA: Kubanernas ordförande positiv


110727. Thörner om första målet. Bengt Thörner tar i sin blogg Thörners Tankar upp hur beroende ÖSK har varit detta år att få första målet. Och att ett förstamål alltför sällan har räckt till poäng.


110716. Blohm om ÖSK. Svartvitts Volkan Yesil har en riktigt bra och läsvärd intervju med Pelle Blohm om årets upplaga av ÖSK.


110715. När guldfrossan angrep ÖSK. Bengt Thörner skriver på sin blogg om andra år då ÖSKs gulddrömmar gått i kras.


110703. Pelle Blohm redogör i en krönika i NA för sina funderingar kring ÖSKs och truppens relativa misslyckande denna säsong. Jag brukar ju ofta tycka, att Blohms negativa erfarenheter av sin tid hos ÖSK, kanske färgat hans åsikter om dagens Sportklubb lite väl mycket, men den här gången tycker jag att han gjort ett rätt hyggligt jobb. Även om han kanske inte tänkt igenom den ekonomiska tråden till dess ändpunkt.


110615. Expressens fotbollstyckare Daniel Kristoffersson förstår sig inte på ÖSKs sportsliga ledning. Men det är inte så konstigt – det är så mycket han inte begriper. Om han skulle träffa någon av sina kolleger på Sportbladet eller rent av Orrenius på den egna tidningen borde han passa på tillfället att kolla vad som behövs för att bli en bra journalist.


Svartvitt om första tredjedelen. Svartvitt kollar på redaktionen hur man tycker att ÖSK klarat av årets första 10 matcher. 110610 . Mathias Ekdahl 110607. Martin Johansson 110605. Arman Farahbakhsh 110603. Erik Johansson


110528. Alvbåges vad. Inför årets allsvenska återkomst för IFK Norrköping reste Norrköpings Tidningars utsände runt i Sverige och besökte IFKs allsvenska konkurrenter. I Örebro träffade han John Alvbåge, vilket resulterade i en trevlig artikel, samt ett vad om Astrit Ajdarevic skulle göra fler mål denna säsong än vad John skulle leverera insläppta-mål-nollor. Ställningen i den kampen är för närvarande 3-0 till Johns fördel.


110517. Sixten svarar. Svartvitt har låtit ÖSK-supportrar skicka in frågor till Sixten Boström. Svaren på frågorna (och givetvis även frågorna) finns nu att läsa på hemsidan.


110513. SR P4 Örebro: Sportradions Mats Dahlberg reflekterar kring ÖSKs spel och reklamkampanj i sin radiokrönika (audio).


110429. Werme ser likheter. Det folkpartistiska kommunalrådet Staffan Werme ser likheter mellan ÖSKs utveckling och Örebros.


110428. Svartvitts krönikör Mathias Ekdahl tycker att Sixten Boström missade i matchcoachningen mot Helsingborg.


110415. Fotbollstransfers.com har frågat Pontus Kåmark vad han anser om de allsvenska lagens Silly Seasons. Kåmark tycker ÖSK ser starkare ut. (Och det var före Paulinho)


110413. Sportbladets krönikör Robert Laul tror att ÖSK tillsammans med MFF och HIF kommer att rycka ifrån övriga lag i Allsvenskan.


110411. Anfallsspelet analyseras: Svartvitts krönikör Mathias Ekdahl har granskat ÖSKs anfallsspel och det är inte allt han gillar.


110330. Sportbladets Kristoffer Bergström tror på Haddad. Sportbladet listar vilka spelare man tror kommer att visa sig vara allsvenskans 10 bästa nyförvärv i år. ÖSKs nyförvärv Andreas Haddad placerar sig på andra plats med följande motivering: Var Örebro galna eller panka? Det var frågan som ställdes när centertankarna Paulinho och Kim Olsen lämnade och ersattes med en kille som gjorde åtta mål i superettan 2010. På försäsongen har svaret ändrats till ”genialiska”. Haddad har gjort uppåt tio mål och blivit fyrtornet som ÖSK:s anfall lutar sig mot. Saknas på listan eftersom så få sett dem i aktion gör tyskalbanerna Kushi och Vali.


110330. ÖSK plantskola för ledare. Bengt Thörner har i sin blogg Thörners Tankar uppmärksammat hur många av ÖSKs tidigare spelare som gått vidare till ledaruppdrag i och utanför föreningen.


110330. SvD om spelidéer. Svenska Dagbladet skriver idag om olika spelsystem och använder Sixten och ÖSK som åskådningsobjekt. SvD: Spelidén har lyft ÖSK.


110328. Vem vill bo i Örebro? Traventusiasten Lars med travbloggen wire-to-wire har svaret.


110324. Norrköping Tidningar igen. Hos Norrköpings tidningar gillar man ÖSKs mittfält. I deras allsvenska blogg skriver de ”mittfältet med Nordin Gerzic och Alejandro Bedoya är antagligen seriens bästa”.


110322. Kihlberg upptäckt. Johan Orrenius på Expressen har insett Magnus Kihlbergs betydelse för ÖSKs spel. Även om upptäckten bara räckte till en notering i marginalen.


110322. Yesil om den tudelade allsvenskan. Svartvitts redaktör Sarp Yesil funderar kring den kommande allsvenskan. Även om utgångsläget i stort är välbekant idag så vet inte hur spelartrupperna kommer att se ut efter sommarens värvningsfönster.


110322. Uddling från Malmö. NAs sportchef har skrivit en krönika från den allsvenska upptaktsträffen i Malmö, där han konstaterar att ingen längre tror att ÖSK skall åka ur allsvenskan. Dessutom kan han givetvis inte låta bli att kommentera ”fallet Nordin Gerzic” ytterligare en gång.


110321. Hårdare jobb, tror Wikström. Idag har det varit allsvenskt upptaktsmöte i Malmö. ÖSK var där representerade av Sixten Boström och Magnus Wikström. NA av Andersarna Uddling och Sjöberg. Nämnde Sjöberg har talat med Mange om den kommande säsongen.


110321. Realism i Norrköping. Norrköpings Tidningar konstaterar i sin blogg från det allsvenska upptaktsmötet, att det skiljer en del i spelstyrka mellan ÖSK och IFK.


110321. Ekdahl om nyförvärven. Mathias Ekdahl var en av de drygt 2000 åskådarna (!) på gårdagens träningsmatch. Han gillar vad han såg av ÖSKs nyförvärv, men utnämner ändå Alejandro Bedoya till planens kung.


110321. Nordahl drömmer om SM-guld. TT:s Sune Karlsson har intervjuat Thomas Nordahl, som tror på ett SM-Guld för favoritlaget inom en femårsperiod.


110317. Svartvitts krönikör Mathias Ekdahl har den här veckan synpunkter på ÖSKs målskyttar. Det saknas en skyttekung, tycker han.


110311. Den före detta fotbollsbloggaren (Samba från Gnällbältet) och numera svartvite krönikören Mathias Ekdahl funderar kring konkurrenssituationen i ÖSK-truppen detta år. Enligt Mathias borde den ökade konkurrensen som han tror sig se leda till ett slagkraftigare lag. Det ligger väl en del i vad han tycker även om rollfördelningen mellan startelva och bänk även inför årets kampanj verkar att vara rätt given. Det är väl främst på anfallssidan där det finns platser som är obesatta av ett förstaval. Beträffande backlinje och mittfält får väl förhoppningen i första hand vara, att gapet mellan plan och bänk inte riktigt är lika stort, som det tidvis var förra året.


110307. Mattias Larsson, fotbollstyckare hos Expressen, har redan nu vågat sig på ett tips om hur allsvenskan kommer att sluta. Det kanske är en bra taktik att komma ut så tidigt med sitt tips. Då kan man ju i alla fall i efterhand hävda, att man inte fick möjlighet att ta hänsyn till vad som hände under den sista försäsongsmånaden. Nåja och hur som helst. ÖSK har tilldelats en femteplats av Larsson, med följande motivering: Har tappat några viktiga spelare och fått in några spännande. Har en duglig stomme och lite spets som kan avgöra matcher. Bör med lätthet hålla sig topp sju, men det blir ingen guldstrid i år heller.


110225. Linus Sunnervik, redaktör på Svenska Fans har gått igenom de allsvenska lagen inför den säsongspremiär som ligger drygt en månad fram i tiden. Han tror, att ÖSK även under den kommande säsongen kan göra anspråk på att vara Lirarnas Lag (!!!) och tippar att ÖSK kommer att placera sig bland de fem bästa.


110218. ”Expert”tyck. Fråga 7: Hur ser ni på Almebäcks chanser att slå sig in i landslagets EM-kvalgrupp på allvar?


110217. Gillar Sixten och ÖSK. Per Nunstedt, kanalchef på Viasat Fotboll gillar Sixten och tycker att Lars-Åke Lagrell kapade ÖSK på ett ojuste sätt. Sedan dess har han gillat ÖSK mer och mer. Bloggen tycker sig se tecken på att Sixten är på väg att bli en kultfigur i svenska fotbollsjournalistkretsar.


110217. Plan B saknas. Mathias Ekdahl tycker i sin veckokrönika på Svartvitt att ÖSK saknar en Plan B samt att en sådan behövs om man skall kunna vara med och utmana om ett SM-Guld. Svartvitt: Så ska bronset förvandlas till guld.


110217. ”Expert”tyck om ÖSK. Svartvitt frågat ett antal fotbollstyckare och -kommentatorer om vad de tycker om ÖSKs fotboll. Svaren är väl ibland inte helt initierade. Men ändå. Fråga 1: Vilken spelare i ÖSK imponerades du mest av i fjol och varför? Fråga 2: Hur vill du beskriva Örebros framgångar den förra säsongen? Fråga 3: Hur kommer ÖSK att stå sig 2011 i både Allsvenskan och Europakval? Har man en chans på guldet? Fråga 4: Vem av Alvbåge, Bedoya, Gerzic, Almeäck (alla med utgående kontrakt) är närmast en kontraktsförlängning och vem är viktigast i Sixten Boströms lagbygge? Fråga 5: Om ni fick tillåtelse att hjälpa ledningen att hitta en vänsteforward skulle ni rekommendera? Fråga 6: Vilken är ÖSK svagaste respektive starkaste lagdel?

4 kommentarer – kommentera

Bosse

Själv så skulle jag bli förvånad om ÖSK inte blir indragna i bottenstriden denna säsong.

Johannes

På tal om åsikter, vad skulle bloggen tro om att involvera Patrick Walker i dagens ÖSK? Kanske som långsiktigt sportchef med en utarbetad filosofi som verktyg?

Ficedula hypoleuca

Nej, det tror jag inte på. Patrick har många bra sidor, men att administrera och planera är nog inte någon av dem. (Enligt vad jag hört från hans tid som tränare i ÖSK).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.