Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17 & U16: Lördagsmatcher på hemmaplan

Både ÖSK U17 och U16 inleder årets seriesäsong på Behrn Arena i morgon (lördag). För motståndet står lag som normalt sett är svåra motståndare.

U17.
Årets spel i Ligacupen för U17-laget blev inte vad man i ÖSK hoppats på. Laget slutade sist i sin grupp i A-slutspelet efter två oavgjorda och tre förlustmatcher. Går det att reparera självförtroendet då laget möter Helsingborg? Skåningarna är en klubb med en tradition av att ha bra ungdomslag och det är ingen lätt uppgift som de svartvita ställs inför.

Följande spelare har kallats till matchen: Simon Gustafsson (mv), Martin Andersson (mv), Carl Henning, Lucas Parkedal, Manne Ljunghaga, Dennis Koss, Jonathan Forsberg, Lukas Julher, Gabriel Yildiz, Odilon Sangwa, Max Häll, Samuel Nielsen, Johannes Hjulström, Malcolm Stolt och Abbubakar Abduwalli.

De landslagsmeriterade 01:orna Helmer Andersson, Marcus Kanto och Nadir Ayeva brukar normalt spela med det här laget. Den här gången saknas de, men de har giltigt förfall. De är nämligen på Bosön för ett av SvFF:s elitläger.

Helsingborgs IF: Seriepremiär mot Örebro SK


U16.
ÖSK U16 var det ÖSK-lag som klarade sig bäst i Ligacupen. De placerade sig på andra plats tre poäng efter Elfsborg. De senare tog sig sedan hela vägen till cupfinalen i vilken de dock fick se sig besegrade av Västra Frölunda med rätt klara siffror. ÖSK med en 16-årstrupp som antalsmässigt inte är den bredaste brukar komplettera sina matchtrupper med spelare från U15. Det kan de inte göra den här gången, eftersom U15-laget deltar i Karlslund Cup. Det blir i stället från ÖSK Ungdoms breddtrupp som förstärkningarna kommer i form av kvartetten Ibrahim Kamil, David Jansson, Adam Lindström och Gustav Jorman-Bergholm. De två förstnämda tillhörde U15 förra året och bör alltså vara väl inspelade med övriga spelare i truppen.

Matchtrupp: Jacob Nilsson (mv), Emil Olofsson (mv, U15), Dino Salcinovic, Lucas Karlsson, Algot Strömberg, Bechir Elsgard, Alexius Bergquist, Jonathan Rasch, William Björnsson, Olle Brorsson, Ibrahim Kamil, David Jansson, Adam Lindström och Gustav Jorman-Bergholm


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.