Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Lundh tror på en tolfteplats

Olof Lundh publicerar sig på Fotbollskanalen och tror att ÖSK kommer att komma tolva. Precis som flera andra anser han att förlusterna av Astrit Ajdarevic, Martin Broberg och Robert Åhman Persson kommer att märkas.

Jag är för egen del inte så säker på det.

Astrit Ajdarevic hade visserligen stor betydelse för lagets prestationer, men det var både i positiv och negativ bemärkelse. Under säsongsinledningen var han tidvis magisk. Efter OS-resan var hans inverkan på laget snarast negativ. Mycket av ÖSKs spel byggde på honom och när han inte var i form hämmades spelet onödigt mycket. Årets lag kommer att ha större möjligheter att variera sitt spel med flera olika spelmodeller.

Robert Åhman Persson betydde mycket för ÖSK förra året – det är inte tu tal om den saken. Men ÖSK var själva inne på att låta honom spela mittback i år – det säger väl en hel del om hur man såg på hans betydelse för mittfältet. Det var lite grand som med Astrit. Hans närvaro på mittfältet (med hans begränsningar) låste nog ÖSKs spelsätt i lite för hög grad. Förra året fanns inga alternativ och han spelade i princip utom när han var avstängd. Jag tor att Nordin Gerzic tillsammans med Johan Mårtensson och kanske framför allt Filip Rogic, som påminner om både Fredrik Nordback (i närkampsspelet) och Alejandro Bedoya (rörligheten), kommer att ge ÖSK fler alternativ än vad RÅP kunde erbjuda då han – i och för sig förtjänstfullt – jagade upp och ner på mittfältet.

Martin Broberg. Alla saknar väl Martin Broberg i den (mål)form han var då han kom till ÖSK sommaren 2015. Men 2016 bidrog han inte speciellt mycket till ÖSKs anfallsspel och Axén började till och med att låta honom spela högerback då Daniel Björnqvist inte var tillgänglig.

Olof Lundh: Lundhs allsvenska tips – Elfsborg, KFF, ÖSK och AFC

1 kommentar – kommentera

Kal Ström

Jag är orolig för att motståndarna ska stänga ner Nordin för mycket, som de ofta gjorde förra året. Men då har vi verkligen fler alternativ i år än vad vi hade förra året.

Vilket gör att det kommer vara svårare att stänga ner Nordin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.