Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Årsmötet i ÖSK Ungdom

ÖSK Ungdom har haft sitt årsmöte och för tredje året i rad valt en ny ordförande. Det verkar vara en slitsam uppgift i en verksamhet där man skall förena önskemålen från fyra olika idrottsliga verksamheter och dessutom har ett ansvar för en ekonomiskt omfattande verksamhet.

År 2016 omsatte föreningen ca 21,5 mkr och kunde glädja sig över ett ekonomiskt resultat på den sista raden som uppgick till drygt 800 tkr. Ett positivt resultat som bland annat innebar att man kunde komma ikapp med de leverantörsskulder man tidigare släpat med.

Till ny ordförande valdes Mikaela Lagerlöf som väl lär veta vad hon ger sig in på efter att ha varit vice ordförande under förra året.

Sören Jansson tilldelades hedersutmärkelsen ”Årets ungdomsledare” för året 2016.

ÖSK Ungdom rapporterar följande på sin webbplats efter årsmötet:


Örebro SK Ungdoms årsmöte hölls på det egna klubbhuset tisdag den 28 mars 2017.
Lars-Peter Alexandersson valdes till mötesordförande och fick hålla i klubban när Örebro SK Ungdom fick en ny ordförande. Peter Beijer valdes till mötessekreterare. Två legendariska före detta ordföranden i Örebro SK Ungdom. Numera är Lars-Peter Alexandersson styrelseordförande för Örebro SK Alliansen och Peter Beijer adjungerad kassör i samma styrelse.

Efter ett år som ordförande valde Daniel Rönnberg att kliva av. Daniel Rönnberg valdes som ordförande på fyllnadsval för 1 år på föregående årsmöte när företrädaren Jenny Emerén klev av ett år före sina tvååriga mandatperiod.

Som efterträdare till Daniel Rönnberg valdes Mikaela Lagerlöf som ny ordförande. Mikaela Lagerlöf har suttit i styrelsen sedan 2015. Första året som ledamot, år två som vice ordförande för att år tre nu väljas som ordförande. Mikaela Lagerlöf är 41 år och jobbar på Saab i Arboga. Hon har både en son och en dotter i Örebro SK Ungdom där båda spelar innebandy. Maken, Tomas Lagerlöf, är för övrigt med som ledare för sonens innebandylag i Örebro SK Ungdom. En riktig Örebro SK Ungdom-familj alltså.

Sören Jansson fick hedersutmärkelsen ”Årets ungdomsledare” för året 2016. Sören har varit aktiv som ledare i Örebro SK Ungdom i 11 år. Först för äldsta sonens fotbollslag P01, och sedan förra året även för yngsta sonens fotbollslag P04. Till Årets ungdomsledare utses en ledare som gjort en engagerad, stimulerande, utvecklande och kunnig insats för Örebro SK Ungdom och dess ungdomar. Dessa kriterier uppfyller Sören med den äran.

För verksamhetsår 2016 gjorde föreningen ett överskott på 827.000 kr, där huvuddelen är lagens pengar.

Lämnade styrelsen gjorde Maria Hedlund och Daniel Rönnberg. Vi tackar dem för deras insatser.


På årsmötet klubbades denna styrelse:
Ordförande: Mikaela Lagerlöf (Nyval 2 år)
Vice ordförande: Daniel Fägersten (Fyllnadsval 1 år)

Ledamöter
Ola Björkander (1 år kvar)
Mats Ekblom (1 år kvar)
Anna-Karin Frih (Nyval 2 år)
David Lundgren Fetah (Nyval 2 år)
Jonas Möller (Omval 2 år)
Fredrik Stengarn (Nyval 2 år)
Catarina Westlund (Omval 2 år)

ÖSK Ungdom: Verksamhetsberättelse för år 2016

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.