Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: ÖSK möter Djurgården

ÖSKs fortsätter förberedelserna inför årets allsvenska premiär med en bortamatch i U21-Allsvenskan mot Djurgården. Matchen spelas på Kaknäs med avspark kl 15:30.

Djurgården har varit väldigt snabba med information om matchen och har redan lagt ut sammansättningen av sin startelva och ersättarbänk komplett med trupptillhörigheten för de deltagande. Det blir helt klart en stark startelva som på de flesta platser besätts med spelare från A-truppen.

Laguppställning: Tommi Vaiho – Daniel Johnsson (U19), Daniel Enström, Souleymane Kone, Jonathan Augustinsson – Daniel Berntsen, Michel Montero (U19), Marcus Hansson, Joseph Ceesay – Amadou Jawo, Aliou Badji
Avbytare: Isac Hildingsson, mv (U19), Cameron Streete (U19), Linus Pettersson Parnevik (U19), Ahmad Bonnah (U19), Alexandar Mutic (U19)

Djurgården skriver på sin hemsida, att man kan följa matchen via deras twitterkonto @DIF_Live. (Det var ju faktiskt rätt smart med ett separat twitterflöde för matchrapporter).

I hur hög grad ÖSK mobiliserar inför den här matchen är oklart. Normalt brukar man inte skicka så starka trupper till bortamötena i U21. Men på Axén lät det i en intervju inför helgens match mot IFK Mariehamn som om han såg eftermiddagens match mot Djurgården som en del av förberedelserna inför det kommande mötet med J-Södra. Dessutom är laget träningsledigt i morgon så det går faktiskt att skicka en stark trupp till Kaknäs utan att det förrycker förberedelserna inför premiären alltför mycket. Det finns onekligen en del spelare i A-truppen som skulle må bra av att få en ordentlig genomkörare.

Medan ÖSK i år har använt sig av matcherna i U21 som säsongsförberedande och redan hunnit med att spela fyra stycken så har Djurgården en annan strategi. De har bara spelat en i vilken de besegrade Sirius med 5-0.

Tillägg: ÖSK har även de varit rätt snabba och har nu redan före klockan 10:00 lagt ut en lista över de spelare som åker till Stockholm. Dessa är: Patrik Haginge, Sebastian Ring, Damien Plessis, Arvid Brorsson. Divine Naah, Alfred Ajdarevic, Maic Sema, Yannis Mbombo och Michael Omoh. Det är faktiskt 9 utespelare som hämtats från A-truppen. Från U19 har man dessutom kallat följande spelare: Douglas Bjäresten (mv), Simon Gustafsson (mv, U17), David Holm (-97), Oscar Sandberg, Viktor Walldén och Albin Zidaric.

Truppen kompletteras sedan med Randy Rowe (provspelare från USA, född -96).

Av videon att döma verkar det vara en atletiskt byggd offensiv mittfältare som gillar att dribbla.
Youtube: Randy Rowe *Skill Comiplation*


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.