Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Äntligen en vinst

I den fjärde U21-matchen för året kom äntligen den första vinsten. ÖSK valde att ställa upp med ett ovanligt seniorbetonat lag i vilket truppens senaste tillskott fick en hel del speltid. Motståndarna från AFC Eskilstuna hade av allt att döma även de ett rätt meriterat lag. Jag antar, att Pelle Ohlsson inte reser till Örebro för att coacha ett juniorlag.

Efter en trevande inledning där gästerna nog hade något med av spelet tog ÖSK för sig allt mer av spelet. Mest av allt genom Michael Omoh. Han såg pigg och väldigt företagsam ut. Det var helt logiskt att det var en fällning i straffområdet på honom som gav ÖSK möjligheten att ta ledningen. Yannis Mbombo tog straffen, väntade ut (antar jag) målvakten och placerade bollen åt andra hållet. Ibland ser det så enkelt ut att slå straffar.

ÖSK hade sedan rätt bra grepp om händelserna i andra halvlek. Med dryga 10 minuter kvar kunde de även dryga ut försprånget då lagets yngste och äldste spelare tillsammans skapade den chans som gav en 2-0 ledning. Nadir Ayeva (16 år) fick på ett bra skott i en andrabollssituation efter frispark. AFCs målvakt kunde inte hålla skottet och det var den dubbelt så gamla Patrik Haginge som var på plats för att slå in returen.

Ett andramål som några minuter senare såg ut att behövas för att säkra trepoängaren. Då var det nämligen AFC:s tur att tilldömas en straff. Alex Hahne trasslade in sig i en motståndare och eftersom det skedde inom straffområdet blev det straff till gästerna. Emil Fritzell levde dock inte upp till sitt rykte som målgörare, utan han slog den inte bättre än att Anton Fagerström kunde rädda utan att behöva tänja sig alltför mycket. Bollen slogs nästan centralt efter marken och inte var det särskilt hårt heller. Anton kom ner bra och kunde dessutom låsa bollen mot kroppen för att undvika en retur.

Mina plus för goda insatser går till Anton Fagerström i målet med ett speciellt tack för straffräddningen, Albin Zidaric gjorde en mycket bra match som vänsterback, Divine Naah väldigt framträdande så länge han orkade. Detsamma gällde Michael Omoh som slokade betydligt efter dryga timmen, men innan dess ställde till med en hel del besvär för Eskilstunas försvar. Kul och att se Nadir Ayeva komma in och bädda för Haginges mål. Dessutom var Nadir själv nära att komma med i målprotokollet efter ett fyndigt väggspel med Jonathan Lundberg. Damien Plessis såg stabil ut och spelade enkelt, men motståndet var väl inte det allra skarpaste. Kennedy Igboananike fick inte så mycket uträttat, han är nog väldigt beroende att få rätt typ av bollar att jobba med och det fick han inte den här kvällen.

NA (Betalvägg): Franske stjärnan Damien Plessis första match: ”Jag har en bit kvar till hundra procent”
Eskilstuna-Kuriren: AFC förlorade mot namnstarkt ÖSK
ÖSK: U21 tog årets första vinst.
AFC Eskilstuna: AFC Eskilstuna föll mot Örebro i u21-serien.

Matchfakta:
39. 1-0 Yannis Mbombo (straff, Michael Omoh fälld)
77. 2-0 Patrik Haginge (målvaktsretur på Nadir Ayevas skott)
78. Straffmiss AFC (Emil Fritzell)
90. Varning Jonathan Lundberg

Laguppställning: Anton Fagerström – Oscar Sandberg, Patrik Haginge (k), Damien Plessis (61), Albin Zidaric (69) – Michael Omoh, Jonathan Lundberg, Divine Naah, Alfred Ajdarevic – Yannis Mbombo (61), Kennedy Igboananike (61)
Ersättare: Douglas Bjäresten (mv), Kevin Johansson (61), Alex Hahne (61), Nadir Ayeva (61), Viktor Walldén (69) och Oliver Kåhed.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.