Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Säsongstart för Söders herrar

I eftermiddag blir läget skarpt för ÖSK Söders herrar. Årets första tävlingsmatch skall spelas och som vanligt är det senior-DM det handlar om. Sedan några år börjar DM-spelet med ett gruppspel där lag med hemmahörighet i de lägre distriktsserierna gör upp om att få gå vidare till den egentliga cupturneringen. Ett upplägg som jag tror att de flesta är nöjda med. Det ger ju i alla fall tre tidiga tävlingsmatcher mot någorlunda jämnt motstånd.

För ÖSK Söder (div 6) kommer årets gruppmotståndare från Nora FK (div 7), HOIF – Hampetorps-Odensbackens IF (div 5) och Pålsboda GoIF (div 6). Två av de fyra lagen kommer att gå vidare till utslagningsturneringen.

DM-reglerna innebär bland annat att lag från en lägre division får en bonusstraff per division som skiljer motståndarna åt. När ÖSK Söder i eftermiddag tar sig an Nora FK så kommer alltså Nora att få en sådan straffspark. Antingen då matchen börjar eller inför den andra halvleken.

Eftermiddagens motståndare Nora FK tillhör Nora BKs organisation och beskrivs som deras C-lag. Övervägande delen av av spelarna i laget har rekryterats bland de som har deltagit i den spontanfotboll som Nora BK arrangerade förra året. Laget har än så länge bara spelat en ”riktig” fotbollsmatch. Det var i förra veckan då de mötte ett B-betonat lag från Sköllersta IF och förlorade med 3-0.

Dagens match spelas på Ekängs IP med avspark kl. 14:15 (enligt ÖLFF) eller 14:10 (enligt ÖSK Söder). Vi får se vem som har rätt. För rättsskipningen står Christer Lundsten som får leda matchen utan någon hjälp av linjemän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.