Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Mållöst på Lugnet

ÖSK Söders damlag mötte idag sina gamla ”antagonister” från IFK Nyköping i en försäsongs- och träningsmatch på Lugnets konstgräs. I år kommer lagen inte att mötas i några seriematcher eftersom Söderdamerna tilldelats en plats i div 1 Norra Götaland medan Nyköping är kvar i Södra Svealand.

Seriematcherna förra året var målrika. ÖSK Söder vann hemma med 4-3 och Nyköping kvitterade med sin 3-1 vinst på Folkungavallen. Men om publiken var inställd på en målrik tillställning blev de nog besvikna. Närmare än var sitt skott i det så kallade virket kom inget av lagen plus några röriga situationer framför respektive mål.

Mest kredit för det oavgjorda och mållösa resultatet skall nog hemmalaget ha. De hade täckt upp en del av försäsongsluckorna i laguppställningen med ett gäng 02:or från ÖSK Ungdoms verksamhet. Dessa skötte sig bra utan att visa någon nämnvärd respekt för sina div 1-meriterade motståndare. Men så tränar de väl redan någon gång i veckan med de stora tjejerna i A-truppen.

Roligt var det också att se lagets målskytt Josefine Zandén ta uppgiften som central mittfältare. Hon var med sin eviga energi och ettrighet ett ständigt gissel för motståndarna och om något pris till matchens lirare hade delats ut hade hon tagit hand om det utan konkurrens.

ÖSK Söder Dam: Mållöst mot IFK Nyköping

Fast det verkar visst ha blivit ett pris i alla fall – välförtjänt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.