Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: ÖSK till Norrköping

Dags för en U21-match igen. I eftermiddag besöker ÖSK Östgötaparken, nej förlåt Östgötaporten skall det visst vara, för ännu en oviss match i den så kallade U21-Allsvenskan. Fast när man möter IFK Norrköping brukar det inte bli så ovisst. Östgötarna har av någon anledning fått för sig att U21 är en serie man gärna vill vinna och brukar satsa på att med hjälp av slagkraftiga lag ta sig till slutspelet. Det lär man göra i år också.

ÖSK skriver på sin webbplats att man sänder följande Matchtrupp till Norrköping: Anton Fagerström (mv), Douglas Bjäresten (mv), Patrik Haginge, Logi Valgardsson, Divine Naah, Alfred Ajdarevic, Jonathan Lundberg, Martin Trinh, Arvid Brorsson, Isac Eklöf, Kevin Johansson, Adam Bark, Oliver Kåhed, Oscar Sandberg, Adam Leijon och Denis Koss.

Till skillnad mot hur ÖSK brukar göra skickar man faktiskt en del A-truppsspelare med till matchen trots att den spelas på bortaplan. Patrik Haginge, Logi Valgardsson, Divine Naah, Alfred Ajdarevic och Jonathan Lundberg lär därmed knappast stå upptagna i startelvan då Hammarby gästar på torsdag. Bra att de får spela – speciellt som det lär bli mot ett starkt motstånd.

Isac Eklöf, Kevin Johansson, Oliver Kåhed och Oscar Sandberg spelade större delen av U19-matchen mot J-Södra så sent som i fredags kväll. Knappast aktuella för spel från start, gissar jag. Martin Trinh, Arvid Brorsson och Adam Bark stod över den matchen och spelar därför säkert. Relativt nya i de här sammanhangen är 99-orna Adam Leijon (anfall) och Denis Koss (central mittfältare som kom från BK Forward i år).

Det finns bara en dedikerad mittback i truppen (Brorsson). Vem blir den andre – både Oscar Sandberg (normalt högerback) och Oliver Kåhed (centralt mittfält) har vikarierat på positionen det här året. Alternativt börjar Trinh som högerback och Haginge får ett tillfälle att göra en nostalgiresa till mittbackpositionen.


IFK Norrköping har aviserat följande Preliminära Laguppställning: Julius Lindgren (A) – Alfons Sampsted (A), Eric Smith (A), Henrik Castegren (A), Nikola Tkalcic (A) – Pontus Almqvist (A), Andreas Hadenius (A), Jakob Lindahl (Sylvia), Antonios Abdul Ahad (Sylvia) – Sanel Hamzic (Sylvia), Adin Bukva (A)
Ersättare: Fadel Yousif (Sylvia), Felix Bengtsson (Sylvia) och Ihab Naser (Sylvia)

Anm. IFK Norrköping driver ingen egen U19-verksamhet. Efter U17 går en del av juniorerna till samarbetsklubben Sylvia, medan andra tas in i A-truppen. Denna omfattar nästan 30 spelare och där finns alltså en del spelare som väl fortfarande är under utveckling. Man skall därför kanske inte ta A-beteckningarna härovan som en absolut sanning. En del av de spelarna har jag aldrig hört talas om och det handlar i så fall ofta om juniorer, som gått in i A-truppen.


Webbsändning. IFK Norrköping skriver på sin Webbplats: Samtliga hemmamatcher i U21 Allsvenskan sänds live i IFK PLAY. Det är en livesändning med en kamera som kostar 29 kronor att köpa hem.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.