Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Förlust i Norrköping

ÖSK förlorade U21-matchen mot IFK Norrköping efter ett frisparksmål i slutminuterna inprickat vid ena stolpen av den tidigare Halmstadsspelaren Eric Smith. Smith som verkar att vara på väg att omskolas till mittback tog en frispark från ett liknande läge i den första halvleken, men den gången gick bollen knappt utanför.

Efter en inledning där båda lagen kände på varandra så var det hemmalaget som tog äver det mesta av spelet utan att skapa speciellt mycket. Det var faktiskt ÖSK som hade de bästa chanserna. Närmast var Adam Bark som träffade stolpen och Isac Eklöf som fick se sitt lite för lösa skott räddas vid stolproten.

I andra halvlek blev Norrköpings spelövertag påtagligare och ÖSK fick lägga en stor del av sin energi på att försvara sig. Några egentliga chanser spelade inte Norrköping till sig, men det var det där med den där frisparken.

ÖSKs laguppställning borde väl på papperet kallas 4-4-1-1 med Jonathan Lundberg som släpande anfallare. Oftast blev det dock ett femmannamittfält där Isac Eklöf drog sig in i banan då ÖSK anföll och därmed lämnade högerkanten fri för Martin Trinh. Norrköpings matchkommentator trodde faktiskt rätt länge att ÖSK spelade med en trebackslinje. När Norrköping hade bollen sjönk Lundberg tillbaka och tätade till i mitten.

Det här fungerade rätt bra men fick den negativa effekten att Adam Bark som toppforward oftast fick väldigt lite understöd och fick jaga på egen hand. Det gjorde han i och för sig bra, men det var kanske för mycket begärt att han skulle kunna ta emot boll och vända upp mot spelare som var betydligt större och tyngre än vad han är.

Intressantast var väl hur nyförvärvet Divine Naah skulle klara sig. Rätt bra, tycker jag. Det är utan tvekan en duktig passningsspelare, både i mottagningarna och i framspelningarna. Slog man bollen till honom kunde vara rätt säker på att han skulle få den vidare till en medspelare. Han hade en fantastiskt fin försvarssplittrnade framspelning till Jonathan Lundberg i den andra halvleken. Tyvärr kom Jonis lite för nära målvakten vid det tillfället (ÖSK-ögon) alternativt kom Norrköpings målvakt ut på ett bra sätt och gjorde sig stor (Norrköpingsögon).

För att återgå till Naah så verkar han inte vara en utpräglad bollvinnare, vilket man nog bör kräva av en central mittfältare. Skall han spela där bör han nog ha ett riktigt rivjärn till sin hjälp. Mot slutet av matchen bytte han och Jonathan Lundberg position och det är nog längre fram i banan han helst skall spela.

NA: ÖSK föll – efter talangens stolpträff: ”Alltid tråkigt att förlora fotbollsmatcher”
IFK Norrköping: Eric Smiths frispark sänkte Örebro
Norrköpings Tidningar: Sent segermål – men ny skada oroade IFK

Matchfakta:
22. Varning Jonathan Lundberg
87. 1-0 Eric Smith (Frispark direkt i mål)
89. Varning Arvid Brorsson

Laguppställning: Anton Fagerström – Martin Trinh, Patrik Haginge (81), Arvid Brorsson, Logi Valgardsson – Isac Eklöf, Divine Naah, Kevin Johansson (84), Alfred Ajdarevic – Jonathan Lundberg – Adam Bark
Ersättare: Douglas Bjäresten (mv), Oscar Sandberg (81), Oliver Kåhed (84), Dennis Koss, Adam Leijon
Varnade: Jonathan Lundberg och Arvid Brorsson

2 kommentarer – kommentera

Timmy

Tack för ditt arbete!
Hur skötte sig hagge och logi?

Ficedula hypoleuca

Logi på vänsterbacken hade stora problem en mot en mot en väldigt rapp och smålurig vänsterytter under den första halvleken. I den andra fick han mer hjälp av Ajdarevic och då kunde det orosmolnet elimineras. Hagge som mittback skötte det defensiva bra, men hans uppspel – eller vad man skall kalla dem – var under alla kritik. Nästan alltid rensningar utan någon bestämd adress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.