U19: Förlust trots halvtidsledning då ÖSK mötte J-Södra

Trots en ledning med 3-1 i halvtid blev det förlust för ÖSK U19, då de mötte Jönköpings Södra i fredagskvällens match juniorallsvenskan. Halvtidsledningen förvandlades till ett 3-4 underläge i den första kvarten av andra halvlek. Med fem minuter kvar av matchen såg det för ett kort ögonblick ut som om hemmalaget skulle få en bra chans att komma ikapp. Rodin Deprem blev nerdragen i Jönköpings straffområde. Från läktaren såg det ut som en klar straff. Det tyckte dock inte domaren som lät matchen fortsätta. Jönköping kom fram i en snabb kontring och kunde göra 3-5 medan ÖSKarna mest av allt såg ut att fundera på varför de inte fick någon straff.

Efter en rätt händelselös inledningen av matchen tog ÖSK ledningen i den 24:e minuten genom Rodin Deprem. Kevin Johanssons instick friställde Rodin som löpt sig så fri att han hade god tid att sikta innan han placerade bollen vid bortre. Ledningsglädjen varade dock bara två minuter. J-Södras duktige Kalle Ekman vände ut och in på några ÖSK-försvarare innan han kunde prickskjuta kvitteringsbollen.

Tio minuter senare var ÖSK i ledningen igen. En frispark precis på straffområdesgränsen togs av Rodin Deprem. Han låga skott vid sidan av en lite slarvigt uppställd försvarsmål gick in vid den närmsta stolpen. På övertid i den första halvleken kunde ÖSK dessutom genom Isac Eklöf öka på sin ledning till 3-1. Isac kom in centralt och sköt ett skott några meter från straffområdesgränsen. Bollen studsade precis framför målet vilket ställde målvakten. Såg väl annars inte helt otagbart ut.

I inledningen av den andra halvleken tog J-Södra över matchbilden och dominerade kraftigt. Tre snabba mål gav dem ledningen. ÖSK fick efterhand bättre ordning på sitt spel efter kallduschen med de tre baklängesmålen och skulle nog ha haft en straff då Rodin drogs ner. Men det fick de inte utan i stället kunde J-Södra göra 3-5 på sin snabba motattack. Surt, men det var nog inte där matchen avgjordes. Det var i tappet i inledningen av den andra halvleken som förstörde kvällen för hemmalaget.

På övertid i andra halvleken fick ÖSK dessutom Kevin Johansson rödkortsutvisad efter att ha gått hårt åt en av Jönköpingsspelare nere vid deras kortlinje.

24. 1-0 Rodin Deprem (Kevin Johansson)
26. 1-1 Kalle Ekman
37. 2-1 Rodin Deprem (frispark)