Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Äntligen en träningsmatch

Det blev tredje gången gillt för ÖSK Söders Damer när de äntligen lyckades få till en träningsmatch. Den tilltänkt första fick ställas in då KIF Örebros juniorer inte fick ihop ett spelbart lag, den tilltänkt andra fick ställas in på grund av snöfall i Dalarna. Men den tredje gången gick allt enligt plan och i Vadstena sken till och med solen.

Mest sken den av allt att döma på hemmalaget Vadstena GIF, som vann matchen med 5-3. Inte så mycket att orda om – de vann ju träningsmatchen förra våren också utan att detta satte några djupare spår i Söders självförtroende eller prestationsförmåga. Dessutom har Vadstena ett bra lag som förra året kom trea i sin div 1-serie.

Som vanligt vid den här årstiden hade Söder en del luckor att täppa till i sin matchtrupp. Sjukdomar, skador och diverse andra aktiviteter skördar en del offer vid den här tiden på året. Följande spelare var kallade: Danique Susanne Smit (mv), Hanna Persson, Rachaelle Swami, Emma Pettersson 00, Lisa Sundell (k), Wilma Franssila, Olivia Rundberg, Emma Pettersson 99, Vanessa Mujic, Agnes Andersson, Anna Meijer, Amanda Nordenby, Olivia Puhls, Emy Karlberg Traav och Josefine Zandén.

Debut i A-lagssammanhang var det nog för Emma Pettersson 00 (?) och definitivt för Olivia Rundberg (-02).

Så här ställde Niklas Christensson upp sitt lag för årets första träningsmatch:

Målen föll ungefär så här:
10. 1-0
22. 2-0
23. 2-1 Josefine Zandén (uppsnappad bakåtpass)
??. 3-1
??. 4-1
34. 4-2 Lisa Sundell (Hörna Amanda Nordenby)
53. 4-3 Josefine igen
63. 5-3

Matchomdöme.

Nöjd A-lagsdebutant.

Söderdamernas matchrapport: Förlust i första…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.