Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Träning: Internmatch 170310

Jag var nere och tittade på ÖSKs internmatch vid dagens träning. De hade redan börjat spela då jag kom dit, men inte så mycket (tror jag). ÖSK ställde upp med ”blandade lag”, vilket gjorde att det inte var möjligt att peka ut något av lagen som en tänkt förstauppställning.

Yannis Mbombo tyckte av allt att döma inte att det var besvärande kallt.

I första halvlek spelade man så här.

Lag utan Västar: Oscar Jansson – Martin Lorentzson, Michael Almebäck, Arvid Brorsson, Sebastian Ring – Ferhad Ayaz, Nordin Gerzic, Jonathan Lundberg, Alfred Ajdarevic – Nahir Besara, Viktor Sköld

Lag med Västar: Anton Fagerström – Patrik Haginge, Brendan Hines-Ike, Damien Plessis, Logi Valgardsson – Michael Omoh, Johan Mårtensson, Divine Naah, Filip Rogic – Yannis Mbombo, Adam Bark.

I andra halvlek kom Ahmed Yasin in för Sebastian Ring och David Holm för någon. Laget med västarna vann nog matchen. Jag såg dem i alla fall göra tre mål. Adam Bark pricksköt (som vanligt) där det var ledigt. Den här gången nära den bortre stolproten, Yannis Mbombo gjorde det andra och Divine Naah det tredje. Eller något åt det hållet.

Divine Naah.


Mest nyfiken var jag givetvis på hur Plessis och Naah skulle klara sig under matchliknande förhållanden. Det senaste nyförvärvet Kennedy Igboananike var inte på plats. Enligt Elena Lövholm är han i full färd med att avveckla sin tillvaro i Grekland.

Svårt att dra några långtgående slutsatser efter en sådan här träning – det behövs nog en riktig match för att kunna göra det. Båda ser bekväma ut med bollen. Plessis är faktiskt väldigt stor. Han hade väl inte så mycket att göra försvarsmässigt och han valde i allmänhet de lätta alternativen då han skulle passa bollen. Naah (som ingen begriper varför ÖSK värvade på ett halvår – mer än ÖSK själva då) klarade sig bra i trängda situationer och ser väldigt säker ut i kortpassningsspelet. Han tänker och gör rätt även då det är trångt.

Damien Plessis är väl tilltagen.

I övrigt.
Adam Bark ser inte ut att bry sig så mycket om att det är A-truppspelare han tränar med. Han tar för sig på samma sätt som i U19/U17 och hans mål var ett riktigt ”Bark-mål”, dvs. han ser var det är ledigt och sätter bollen där utan att krångla till det i onödan. Logi Valgardsson gick segrande ur flera dueller med Ferhad Ayaz – vem hade väl kunnat tro det. Viktor Sköld försökte man flera gånger spela fram genom en boll över backlinjen som han sprang på. Men han var rätt ofta offside då tillfällena dök upp. Nordin Gerzic var tillbaka och visade inga tecken på bestående men efter den ”smäll” han ådrog sig mot Häcken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.