Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2016/17: ÖSK vill ha Batan?

När ÖSK igår gjorde klart med Kennedy Igboananike fick man väl nästan intrycket av att det var dags för ÖSK att stänga vinterns värvningsfönster. Även om Magnus Sköldmark på presskonferensen indikerade att man nog ändå skulle behöva hålla det på glömt för mindre justeringar i truppen. Känt sedan tidigare har varit att Carl Ekstrand Hamrén skulle kunna vara på väg att lånas ut till Västerås SK. Samtidigt som man nog får sätta ett frågetecken för Jonathan Lundbergs möjligheter att få speltid i ÖSK i och med värvningen av Kennedy.

Det var igår det. Idag kan man läsa hos fotbolltransfers.com att ÖSK är en av två klubbar som är intresserade av att ta över Stefan Batan från Hammarby. Batan som har det här året kvar på sitt kontrakt med Hammarby har hamnat i den så kallade frysboxen. Klubbens nya tränare Jakob Michelsen lär inte se honom som en del av sina framtidsplaner för klubben och Batan skall ha uppmanats att se sig omkring efter en ny arbetsgivare.

Enligt fotbolltransfers.com skall det finnas intresse från ÖSK och Halmstads BK för den löpstarke vänsterbacken. Att Batan är en så kallad Axén-favorit är inte någon hemlighet. Han tillhör nog de spelare som Axén brukar kolla av läget med och ÖSK sägs redan tidigare ha försökt få över honom till Behrn Arena.

Om man vill värva Batan behöver dock ÖSK även göra sig av med någon av sina nuvarande vänsterbackar. Enligt Lex Björnqvist skall ÖSK inte ha fler än två ytterbackar per kant, vilket verkar vettigt. I backlinjen ändrar man sällan besättning om det inte absolut behövs så en tredjeback står väldigt långt från startelvor och speltid.

För att kunna värva Batan krävs det alltså att tre saker faller in.

Komma överens med Hammarby.
Hammarby vill väl säkert ha någon typ av ersättning för att släppa en kontraktsbunden spelare till en konkurrent. ÖSK vill säkert inte betala mer än en symbolisk summa för en spelare vars förening vill bli av med honom. Här har ÖSK ett klart förhandlingsmässigt övertag på Hammarby. Klubben klarar sig även utan Batan medan Hammarby av både ekonomiska och truppmässiga skäl nog gärna ser att man kan flytta honom.

Få Batan att välja Örebro före Halmstad.
Om det stämmer att det är ÖSK mot HBK i den här matchen så tror jag inte att HBK har någon chans om de inte erbjuder avsevärt bättre villkor än vad ÖSK gör. Batan vet att ÖSK verkligen vill ha honom och han har dessutom redan sin polare Besara i klubben. Får han ett någorlunda vettigt förslag från ÖSK kommer han att välja ÖSK.

Göra sig av med Valgardsson.
För att få plats med Batan i truppen måste en av de nuvarande två vänsterbackarna bort. Det mesta tyder väl på att det i så fall blir Logi Valgardsson som får lämna. Valgardsson har inte lyckats att leva upp till de förhoppningar man hade då man värvade honom (tror jag). ÖSK förlängde tidigare i år Sebastian Rings kontrakt med två år, vilket tyder på att man vill behålla honom. Valgardsson har det här året kvar på sitt kontrakt och kan man hitta en lösning för honom så tror jag att ÖSK släpper honom om man i hans ställe kan ta in Batan i truppen.

Det är i och för sig lite sent att börja leta efter en ny klubb för Valgardsson i det här läget för att sedan – om detta lyckas – få loss Batan från Hammarby. Men ingenting säger att ÖSK inte redan satt igång den processen. Det borde väl nästan vara så att man inte har anmält intresse för Batan innan man känner sig någorlunda säkra på att det går att finna en ny klubbadress för Valgardssn.

Fotbolltranfers.com: Örebro SK och Halmstads BK jagar Stefan Batan
FotbollDirekt: Michelsens beslut – nye Bajentränaren vill bryta med Batan
Fotbolltransfers.com: Örebro SK försökte värva Stefan Batan

Stefan Batan. Statistik från fotbollstranfers.com.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.