Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Brommapojkar på besök

I kväll spelar ÖSK sin andra match i årets U21 Allsvenska. I den första matchen gick det inte så värst vidare. Torsk mot IK Sirius på Lötens konstgräs i Uppsala.

Kvällens motståndare Brommapojkarna skulle väl egentligen inte spela i den här U21-serien utan i den som lagen från Superettan spelar i. Men eftersom varken AIK eller Östersund vill vara med i U21-spelet det här året så blev det två platser över i U21 Allsvenskan. De platserna har gått till Brommapojkarna i den norra serien medan Helsingborg tagit plats i den södra.

Jag har inte sett någonting om matchtrupperna från något av lagen än. ÖSKs brukar i allmänhet dyka upp efter det att förmiddagsträningen klarats av. I matchen mot Sirius deltog bland annat vårlånet Divine Naah och det är väl troligt att vi kan få se honom i kväll också. Det gäller att få honom i spelbart skick så snabbt som möjligt. Om sedan Alex och Axel vet var de skall placera honom i ett mittfält som redan ser överfyllt ut.

Fredagens nyförvärv Damien Plessis borde väl också kunna spela om man bedömer honom vara i spelbart skick. Klubblös som han varit har han nog sedan i våras inte spelat fotbollsmatcher eller deltagit i någon organiserad träning (antar jag) och kan behöva lite tid på sig för att komma igång med fotbollen igen.

I övrigt lär vi väl få se de bänkspelare som inte fick spela igår, dvs. Patrik Haginge, Alfred Ajdarevic, Jonathan Lundberg, Anton Fagerström, Carl Ekstrand Hamrén och Arvid Brorsson. Ett litet frågetecken för Carl som kanske kan vara på väg till Västerås nu när ytterligare en mittback tagits in i truppen.

Tillägg: Det blev på det hela taget en ung matchtrupp som får möta BP.

Matchtrupp: Anton Fagerström (mv), Gustaf Franck (mv), Arvid Brorsson, Divine Naah, Alfred Ajdarevic, David Holm, Martin Trinh, Oscar Sandberg, Lukas Hjort, Viktor Walldén, Isac Eklöf, Oliver Kåhed, Kevin Johansson, Ebrima Jaiteh, Rodin Deprem, Adam Bark, Helmer Andersson, Nadir Ayeva.

De flesta av U19-spelarna gjorde 90 minuter i en tuff match mot GAIS så sent som i lördags. Vi får hoppas att de hunnit vila upp sig. Debut i U21 blir det (väl) för Helmer Andersson och Nadir Ayeva, två spelare födda 2001. Jag hoppas att Rodin Deprem får en del speltid, han har utvecklats mycket och kan ställa till problem för vilket försvar som helst. Kul även att åter få se David Holms namn i en laguppställning.

Brommapojkarna har inte skrivit något om matchen på sin hemsida, men lagt upp i matchen i kalendern för deras U19-lag. Så det blir väl ett i alla fall åldersmässigt matchand lag som ÖSK kommer att ställas mot. BP U19 har till skillnad mot ÖSK haft en bra start i ligacupen med tre raka segrar. Först slog de Karlslund med 5-1, sedan AFC Eskilstuna med 5-0 och nu senast IFK Lidingö med 3-0.


1 kommentar – kommentera

Matthias

Ingen Carl ikväll..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.