U17 & 19: Dubbeltorsk på Behrn Arena

ÖSK U17 och U19 hade båda hemmamatch på Behrn Arena under lördagen. Båda lagen hade en möjlighet att förbättra sin tabellposition men ingen av dem tog den. I sanningens namn var de två förlustresultaten inte ens orättvisa.

U17.
Det yngre laget räckte helt enkelt inte till mot gästande IF Elfsborg. Det var pojkar mot män, tyckte Rickard Torstensson efter matchen. Det kanske var att ta i, men pojkar mot juniorer var det definitivt. ÖSK ”lät” pojklandslagets mittback Tim Stålheden nicka in tre hörnmål och gör man det så vinner man inte så många fotbollsmatcher.

Jag tyckte att ÖSK faktiskt spelade bättre i andra halvlek än i den första. I första fick Elfsborg inte till det framför ÖSK-målet, medan de hade mer tur i den andra. De två nickmålen i slutet av matchen gjorde varken till eller ifrån vad gäller matchresultatet, men de ser väl inte så bra ut i matchsammanfattningen

ÖSKs bästa chans var ett hårt långskott i stolpen av Marcus Kanto i mitten av andra halvlek, då ÖSK hade en rätt bra period. Kanto var tillsammans med målvakten Simon Gustafsson var de bästa i ÖSK den här eftermiddagen.

Matchrapport finns på lagets hemsida: Matchreferat ÖSK U17 – Elfsborg

22. 0-1 Tim Stålheden (nick, hörna)
48 0-2 Aleksandar Ceganjac
63. 0-3 Aleksandar Ceganjac
87. 0-4 Tim Stålheden (nick, hörna)
90. 0-5 Tim Stålheden (nick, hörna)

Laguppställning: Simon Gustafsson – Max Häll, Helmer Andersson (k), Carl Henning, Lucas Parkedal Stenfelt – Gabriel Yildiz (76), Marcus Kanto (83), Dennis Koss, Johannes Hjulström (67) – Odilon Sangwa, Nadir Ayeva
Avbytare: Martin Andersson (mv), Samuel Nielsen (67), Jonathan Rasch (U16, 76), Dino Salcinovic (U16, 83) och William Björnsson (U16)

Återstående matcher i Ligacupen:

2017-03-11 17:00 Ligacupen U19 A3 Örebro SK FK (U19) – Jönköpings Södra IF (U19)
2017-03-19 15:15 Ligacupen U19 A3 Karlstads BK (U19) – Örebro SK FK (U19)

U19.
Inte gick det bättre för ÖSK U19. I halvtid mot BK Häcken stod det 0-3. Inte ett resultat som helt och hållet speglade vad som utspelade sig på plan. Där tyckte jag att det var rätt jämnt, men skärpan framför motståndarmålet var bättre hos Häckens spelare. I andra halvlek ökade gästerna dessutom på till 4-0 innan Rodin Deprem hyfsade till siffrorna genom två mål i slutet av matchen.

21. 0-1 Sebastian Heaver (nick)
22. 0-2 Benjamin Arapovic