Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Säsongen inleds i Uppsala

ÖSKs U21-säsong inleds idag med en bortamatch på Lötens IP där man kommer att möta IK Sirius. En tidig start på den här serien och sedan rullar det faktiskt på med en match i veckan fram till och med den 10 april (alltså ungefär när allsvenskan startar). Därefter är matchplaneringen (lyckligtvis) inte lika intensiv.

Med så pass många matcher inlagda innan det allsvenska allvaret börjar får ÖSK en bra möjlighet att hålla igång alla spelare i A-truppen med regelbunden matchning.

Till eftermiddagens avspark (kl. 15:00) har följande Matchtrupp kallats: Gustaf Franck – Patrik Haginge, Carl Ekstrand Hamrén, Arvid Brorsson, Logi Valgardsson – Alfred Ajdarevic, Divine Naah, Kevin Johansson, Rodin Deprem – Adam Bark, Jonathan Lundberg.
Ersättare: Martin Trinh, Albin Zidaric, David Holm, Oscar Sandberg och Isac Eklöf.

Anm. ÖSK har bara namngivit spelarna, men nog ser det ut som den tilltänkta laguppställningen. Det är Bloggen som stått för ”-” och ”,” här ovanför.

Det verkar alltså kunna bli en svartvit debut för Divine Naah – det skall bli intressant att se om man spelar honom från start eller nöjer sig med att låta honom göra ett inhopp i andra halvlek. Det beror väl på hur bra man bedömer att hans fysiska status är.

Sirius har redan spelat en match i den här serien och fick då stryk av Hammarby med 3-0. Ett resultat som inte säger så mycket eftersom spelstyrkan i trupperna skiftar en hel del från match till match beroende på vilka spelare som finns tillgängliga.

ÖSK inledde faktiskt U21-serien med exakt samma match förra året även om det då var 2 veckor senare. Då blev slutresultatet 0-0 mot ett Sirius som spelade i Superettan. Vi får se hur det går idag. ÖSK kommer med en rätt stark trupp även om det anfallsmässigt ser lite tunt ut – i alla fall antalsmässigt. Det blir väl Lundberg och Holm på topp, antar jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.