Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Allsvenskan 2017 på TV – erbjudanden

Bloggen har kollat vilka alternativ det finns att se allsvenskan under 2017 via TV eller strömmat. Det är C More som har rättigheterna till dessa matcher och de distribueras av Comhem resp. Telia samt av Cmore via deras egen strömningstjänst. Det här är en marknad där erbjudandena kommer och går så vad som gäller idag gäller inte nödvändigtvis i morgon. Men ändå…

De olika alternativen i kostnadsordning


Telia.
Telia erbjuder för närvarande sina kunder ett prisvärt alternativ. Hos dem kan man dra nytta av det paket som erbjuder de första 6 månaderna till halva priset (224:50). Den sjunde månaden får man lov att betala fullt pris. Fri uppsägning gör att man inte behöver se mer än nödvändigt. Jag räknar med 7 månader eftersom den enda novembermatchen ÖSK har är hemma mot AIK.

Kostnaden för detta erbjudande som inkluderar både TV och webbströmmad fotboll blir 224:50*6 plus 1*449 = 1.796 eller 120 per match för ÖSKs 15 bortamatcher. Erbjudandet är giltigt fram till och med den 2:a maj. Erbjudandet gäller dock enbart vid nyteckning.


C More.
C More erbjuder sitt strömmade alternativ. Inget rabatterbjudande för tillfället, men ett sådant kan ju dyka upp om de tycker att försäljningen inte går så bra. Kostnaden för C Mores tjänst är 399 kronor i månaden med fri uppsägning. Det blir 2.793 för 7 månader, vilket motsvarar 186 kronor per bortamatch för ÖSK.

Vill man se dessa matcher på sin TV i stället för på en PC-skärm kan detta ordnas med hjälp av en Chromecast-enhet för Androider (ca 400 kronor). Den betydligt dyrare Apple-TV för I-folket (ca 1700 kronor). Fast det går nog att använda en Chromecast även med Apples hårdvaror (tror jag).


Comhem.
Comhem kommer på en klar sistaplats i den här jämförelsen. Deras erbjudande är det klart dyraste. Comhem erbjuder C Mores sportpaket med de tre första månaderna gratis. Därefter betalar man fullt pris 449 kronor. Men den minsta abonnemangstiden är 12 månader, vilket gör att totalkostnaden blir 4.041 kronor. Dessutom måste man redan ha något av deras vanliga TV-paket Silver eller Guld. Silver som är det billigare kostar 299 kronor i månaden motsvarande 3.588 för ett år. Den totala kostnaden blir alltså enorma 7.629 kronor, vilket motsvarar 509 kronor per match. Om man redan har ett guld- eller silverpaket och inte vill räkna med detta i kalkylen blir matchkostnaden 269 kronor.


Slutsatsen blir alltså att för tillfället erbjuder Telia det klart mest prisvärda alternativet. För de som inte har tillgång till Telias web-TV är det billigaste alternativet att köpa C More strömningstjänst plus eventuellt en Chromecastare.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.