Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Seger mot AIK.

ÖSKs äldsta U-lag fick en riktigt bra start på säsongen då de besegrade AIK på Behrn Arena med 2-1, alla målen gjorda i första halvlek. ÖSK dominerade matchen och stod för det mesta av både spel och chansskapande.

Hos ÖSK saknades de tre portugalresenärerna Adam Bark, Kevin Johansson och Arvid Brorsson. På sjuk- och skadelistan återfanns bland annat Marcus Karlsson (inre ledband) och Adam Leijon (förkylning). Situationen var likartad hos motståndarna, som även de saknade spelare på grund av A-lagsläger och sjukdomar. Det är liksom den tiden nu.

Med två av de ordinarie anfallarna på sjuk-/skadelistan fick Rodin Deprem ta steget från vänsterkanten och upp i anfallet. Ett väldigt lyckat byte, tycker jag. Rodin imponerade (på mig) med sin rörlighet, teknik och arbetskapacitet. Egenskaper han inte alltid får lika mycket utlopp för som vänsterbräddare, där han blir mer beroende av att andra spelare ger honom boll att jobba med.

I övrigt såg väl laguppställningen i alla fall till att börja med ut ungefär som den borde göra. Isac Eklöf tog över Rodins plats till vänster, men flyttades in centralt när Edwin Lundqvist gick av i slutet av den första halvleken. Mot slutet av den här typen av matcher kan det ibland bli lite rörigt beroende på vem som skall bytas ut och vilka som finns tillgängliga för inhopp.

ÖSK började matchen bäst och tog välförtjänt ledningen efter en dryg kvart. Rodin Deprems inspel från vänstersidan nådde fram till en fri Viktor Walldén till höger i motståndarnas straffområde. Viktor, förvånansvärt fri i motståndarterritorium, kunde ostörd avancera mot mål och placera bollen mellan målvakt och den närmsta stolpen. Det såg väl ut som om det var där han siktade och i så fall var det ett väl taget mål.

ÖSK dominerade även fortsättningsvis men det var ändå AIK som efter knappa halvtimmen kunde kvittera. Detta efter ett missförstånd i ÖSK-försvaret. Gustaf Franck, som verkar ha Manuel Neuer som favoritmålvakt, kom ut utanför straffområdet för att rensa bort en boll. Något som han gjorde mycket effektivt vid flera tillfällen i matchen. Men den här gången blev det ett missförstånd i ÖSK-försvaret och det hela slutade med att bollen hamnade framför fötterna på en motståndare som kunde slå en väl avvägd boll in i ÖSK-målet.

Trots motgången behöll ÖSK initiativet och kunde några minuter senare på nytt ta ledningen. Den här gången på en säker straff slagen av Rodin Deprem efter det att han själv blivit fälld vid ett genombrott. Assisten får väl gå till Oliver Kåhed som slog den passning som gav Rodin öppningen i straffområdet.

AIK började sedan andra halvleken bäst och tryckte på bra mot ÖSKs straffområde. Jag antar att det var halvtidssnacket som satt vissa spår. Efter ungefär 10 minuter lyckas hemmalaget komma ur AIK-greppet och den andra halvleken blev sedan spelmässigt jämn. Emellanåt lite väl mycket Hawaii-karaktär på spelet, vilket oftast gläder läktare mer än bänk. Som vanligt byttes det en hel del under halvleken. Att Jonathan Aronsson kom in som vänsterback i stället för Oscar Sandberg var väl det som överraskade mest. John Kakraba bytte av Alex Hahne och skötte sig helt klanderfritt bredvid säkra Viktor Franssila som fått ta hand om kaptensbindeln.

En väl genomförd match mot ett lag som brukar tillhöra Sveriges bästa i åldersklassen. Eftersom spelet var bra var mittfältet bra – det brukar ju vara så. Rodin Deprem mycket bra i en ny roll och Ebrima Jaiteh är ju alltid en källa till oro hos motståndarförsvar tack vare sin fysik. Gustaf Franck hade en hel del otur vid baklängesmålet men skötte i övrigt uppgiften som sista utpost på ett utmärkt sätt. Längs högerkanten där Martin Trinh och Viktor Walldén anföll var det ofta bra fart och killarna verkade trivas bra ihop.

Matchfakta:
17. 1-0 Viktor Walldén (Rodin Deprem)
29. 1-1
37. Byte Edwin Lundqvist ut, Albin Zidaric in
38. 2-1 Rodin Depren (straff)
62. Byte Alex Hahne ut, John Kakraba in
68. Byte Oscar Sandberg ut, Jonathan Aronsson in
69. Byte Oliver Kåhed ut, Henrik Westher in

Laguppställning: Gustaf Franck – Martin Trinh, Alex Hahne, Viktor Franssila (k), Oscar Sandberg – Viktor Walldén, Oliver Kåhed, Edwin Lundqvist, Isac Eklöf – Rodin Depren, Ebrima Jaiteh
Ersättare: Albin Zidaric (37), John Kakraba (62), Jonathan Aronsson (68) och Henrik Westher (69)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.