Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: ÖSK och AIK delade poängen.

Ja, nu var det ju inte några poäng som stod på spel, men man brukar ju skriva så när det blir oavgjort. Ett rättvist resultat sett till matchen i sin helhet. De två lagen hade övertaget i var sin halvlek.

AIK började matchen bäst och dominerade den första halvleken spelmässigt. Målet efter dryga 20 minuter spelade kändes inte orättvist. Ett klassiskt snett-inåt-bakåt spel till en spelare som var alldeles för fri i ÖSKs straffområde. Skottet, välplacerat mot bortre förbi en chanslös ÖSK-målvakt. Innan halvleken var slut hade AIK dessutom haft ett hårt skott i stolpen. ÖSK-anfallen med en isolerad Nadir Ayeva som ensam spjutspets gav i allmänhet inte så mycket.

Inför andra halvlek byttes Odilon Sangwa (som bara skulle spela en halvlek) in och ÖSK fick på så sätt ett betydligt potentare anfall, där båda anfallarna kunde hota i djupled med sina löpningar. Den sista halvtimme dominerades klart av ÖSK och laget borde nog ha tagit ledningen redan innan den 85:e minuten. Nadir och Odilon gick ofta ner mot kortlinjen och spelade in bollen framför mål. Båda två hade dessutom några utmärkta lägen då anfallskollegan stått för förarbetet. Det blev till slut på ett sådant inspel som kvitteringen kom. Nadir stod för inspelet men det var Gabriel Yildiz för avslutningen. Helt välförtjänt med tanke på hur matchen utvecklat sig.

En hyfsad match där ÖSK stod emot bra under den första halvleken då AIK var det spelförande lagen. I den andra tog ÖSK över initiativet och borde nog ha fått in kvitteringen tidigare än vad som blev fallet.

Jag såg ett stabilt spel i backlinjen, en kopiöst och konstruktivt arbetande Marcus Kanto på mittfältet, en smålurig Gabriel Yildiz som kunde dyka upp lita var som helst samt en spetsig anfallsduo i den andra halvleken.

Rickard Torstensson var nöjd med sitt lag efter matchen. Vi har tränat försvarsspel under de två senaste veckorna och det satt bra idag, tyckte han. Anfallsspelet har man däremot inte jobbat så mycket med, vilket gjorde att det ibland blev lite torftigt. Dessutom var han mycet nöjd med lagets inställning och arbetsinsats. En klar förbättring jämfört med hur det ofta såg ut i U16 förra säsongen, då man gärna vek ner sig då det tog emot.

Lagets hemsida: Matchreferat Örebro SK U17 – AIK U17

Matchfakta.
24. 0-1
46. Byte Max Häll ut, Odilon Sangwa in
64. Byte Johannes Hjulström ut, Lukas Juhler in
65. Byte Joel Nilsson ut, Manne Ljunghaga in
69. Byte Samuel Nielsen ut, Malcolm Stolt in
85. 1-1 Gabriel Yildiz (Nadir Ayeva)

Laguppställning: Martin Andersson – Lucas Parkedal Stenfelt, Carl Henning, Helmer Andersson (k), Joel Nilsson (ut 65) – Samuel Nielsen (ut 69), Marcus Kanto, Gabriel Yildiz, Max Häll (ut 46) – Johannes Hjulström (ut 64’), Nadir Ayeva.
Avbytare: Odilon Sangwa (in 46), Lukas Julher (in 64’), Manne Ljunghaga (in 65’) och Malcolm Stolt (in 69)

1 kommentar – kommentera

Robert

Nja, vet inte om ÖSK ska vara så nöjda
Dom möter ett AIK bestående av killar födda -02 och 01 samt en 03:a.
ÖSK helt utrullade i första halvlek.
Att man tog över i andra berodde på fysiken, inte spelet
Konstigt vore annars,..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.