Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal: Säsongen slut för ÖSKs ungdomar

Tre ÖSK-lag har under helgen varit i Enviken (Dalarna) för spel i det regionala gruppspelet som förhoppningsvis skulle leda vidare till ett SM-slutspel. Det var fyra DM-segrare i varje grupp och bara ett av dessa lag gick vidare.

Tyvärr gick det inte tillräckligt bra för ÖSKs lag – de får alla (med två undantag) resa hem och koncentrera sig på den kommande utomhussäsongen.


F17.
Jag hade nästan räknat med att ÖSK Söders flicklag skulle visa sig starka nog och klara av att kvala in till SM-slutspelet. Så gick det inte alls. Det blev en rätt stor förlust mot gruppsegrarna från Tyresö (1-5), en knapp mot Vattholma (3-4) och till slut en trösteger mot Avesta (7-0).

ÖSK Söder Dam: Den officiella Futsalsäsongen slut


F15.
Tjejerna i den yngsta flickklassen hade jag räknat bort redan innan de vann DM-finalen mot IFK Askersund. De förlorade visserligen sin första match igår mot AIK med 2-3, men slog sedan både Gamla Uppsala (6-0) och Kvarnsveden (3-0). AIK vann gruppen efter att ha vunnit sina två återstående matcher med 13-0 och 15-0.


P15.
Man kan väl inte direkt säga att ÖSK Ungdoms P15-lag koncentrerar sig på futsal. Men det finns många duktiga och tekniska spelare i laget och det räckte för att ta sig till det regionala gruppspelet. Där tog det dock stopp. Precis som för flickorna igår blev det förlust redan i den första matchen. Roslagsbro vann med 7-2. Därefter besegrades Järfälla med 9-0 och Dalkurd med 4-3.


Det gick visserligen inte så bra för ÖSK-lagen den här gången, men Örebrodistriktet har ännu en gång visat sin styrka i futsal. Båda herrlagen i SFL är i praktiken klara för SM-semifinaler.

Rynninge IK, som besegrade ÖSK Söders damer i DM med knappast möjliga marginal, vann idag sin grupp och är vidare till vad som kallas slutspel men väl egentligen borde kallas kvartsfinal i gruppspelsform. Bonus i det sammanhanget är att en av grupperna avgörs i Örebro den 18 eller 19 februari. Hemmaplan med andra ord för Rynninge.

Karlslunds P17-lag gick fram som en tornado genom sin grupp i Enviken. Tre segrar och målskillnaden 43-2 kvalificerade dem för SM-slutspelet.


För ÖSK Söder Dam tar futsalsäsongen slut på riktigt nästa helg. Då har SvFF ett träningsläger för F17 i Örebro med deltagande av Stina Koskilampi och Agnes Andersson från ÖSK Söder. Lägret avslutas med en träningsmatch mot ÖSK Söder Dam på söndag förmiddag.

1 kommentar – kommentera

Andreas Östby

Uppskattar att ni nämner oss i KIF HFK!
Tack ska ni ha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.