Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2016/17: ÖSK testar ghanansk mittback

ÖSK har tagit in den ghananska mittbacken Issac Vorsah till sitt träningsläger i Portugal. Vorsah är en mycket välmeriterad spelare med över 100 matcher med Bundesliga klubben Hoffenheim och 40 med det ghananska landslaget. Han lämnade Hoffenheim för Red Bull Salzburg under sommarfönstret år 2012. Efter en säsong med den österrikiska klubben drabbades han av en svår knäskada som höll honom borta från spel under två hela säsonger.

Våren 2016 ansågs han vara (någorlunda) återställd och lånades ut till RB:s farmarklubb FC Liefering. För dem blev det bara 4 matcher och när säsongen var slut förlängdes inte hans kontrakt. Sedan dess verkar han ha varit klubblös och på jakt efter en ny klubb att spelar för. För någon månad sedan provspelade han med den norska tippeligaklubben Sogndal, som dock inte gav honom något kontrakt med hänvisning till hans skadehistorik.

Det rör sig utan tvekan om en spelare med en mycket välmeriterad bakgrund. Frågetecken gäller i första hand hans fysiska status och hur det ser ut med hans matchform. Under de senaste fyra åren har han bara spelat några få matcher på grund av återkommande skadeproblem.

ÖSK: Meriterad ghanansk landslagsman provtränar med ÖSK
NA: Landslagsspelare provspelar för ÖSK: ”En ledartyp”
NA (betalvägg): NA träffade VM-spelaren som ska provspela för ÖSK: ”Knäskador är en del av spelet” (text och video)
Svartvitt: Ghanansk landslagsmeriterad mittback provspelar för ÖSK

Ett intressant problem för ÖSKs sportchef och tränarstab. Vorsah borde ha en kapacitet som får det att vattnas i munnen på de flesta fotbollsfunktionärer (på våra breddgrader) om han kan tänkas nå tillbaka till den kapacitet han besatt innan hans skadebekymmer började. Hans skadehistorik är dock avskräckande.

Om ÖSK tror att man kan få honom i vettig matchform fram till början av april då allsvenskan startar så är det väl inte så mycket att fundera över. Men sedan gäller det att kunna skriva ett kontrakt som gör att man kan skiljas åt om skadorna dyker upp igen och samtidigt behålla honom om han lever upp till förhoppningarna. Ett kort kontrakt fram till sommaruppehållet med en option (för ÖSK) till en förlängning är väl vad man behöver sikta mot. Men det förutsätter att man känner sig någorlunda trygga med hans fysiska status.

Statistikuppgifter från http://www.transfermarkt.co.uk.

Isaac Vorsah spelarstatistik

Skadehistorik Isaac Vorsah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.