Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U15/P02: En svängom på Ekäng

Niclas Bergmark jobbade hårt på ÖSKs mittfält.

Idag på eftermiddagen var det äntligen dags för Bloggens utsände att få frysa lite på Ekäng. ÖSK U15/P02 är nog det lag som matchats flitigast så här långt det här året. Efter Örebrocupen i futsal mellan jul och nyår har laget hunnit med att spela en elitcup i Växjö, vinna semifinal och final i futsal-DM samt spela en träningsmatch mot Karlslund. Idag stod en ny träningsmatch på programmet – motståndare på Ekäng var BK Sport från Eskilstuna.

Gästerna från Södermanland började matchen bäst. Snabba anfallare sprang igenom ÖSKs defensivlinjer utan några större problem och rätt snabbt hade de ledningen med 2-0. Hemmalaget tog sig successivt in i matchen utan att dock skapa några riktigt vassa chanser. I mitten av halvleken tilldömdes motståndarna en straff som de förvaltade på bästa möjliga sätt. Med ställningen 0-3 innan ens första halvlek var avklarad såg läget inte något vidare ut.

I andra halvlek var det sedan egentligen bara ett lag på plan. ÖSK stängde ned mittfältet och lät inte motståndarna komma igång med sitt farliga kontringsspel. I stället var det ÖSK som helt dominerade matchbilden. ”Sett ute på plan dominerar Örebro spelet med ett snabbt och vägvinnande passningsspel. Det känns som att vi inte orkar/vill inte ta de nödvändiga löpningarna för att skära av de farliga ytorna i defensiven. När vi väl vinner boll blir vi stressade och slår bort onödigt många bollar. Vi får inte fast bollen på deras planhalva utan de kommer i anfallsvåg efter anfallsvåg”, skriver BK Sport i sin matchrapport. Och det stämde rätt bra. När matchen var slut stod ÖSK nämligen som segrare med 5-3.

Matchvinnare för ÖSK var i första hand Sam Khalili med tre mål. Speciellt en frispark från halva halva med slutstation i det ena krysset var mycket sevärd. De övriga två målen gjordes av Jash Narshi och Theodor Hessel.

ÖSK började matchen med en ensam anfallare eftersom laget hade ett knippe offensiva spelare med på förbundets spelarutvecklingsträning i Lindesberg. Därför blev det kanske lite väl tunt längst fram. Det blev bättre i andra halvlek när de två mittbackarna Viktor Berséus och Theodor Hessel turades om att känna på hur det känns att spela på den andra sidan av planen.

BK Sport: Förlust mot Örebro SK med 5-3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.