Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21 Allsvenskans spelprogram

Svensk Elitfotboll, som administrerar U21-serierna, har nu tillsammans med berörda klubbarna gjort klart med spelprogrammet för årets serier. Av de 16 allsvenska klubbarna är det två som inte deltar i U21-serierna. Det är Östersund, som tycker att det blir för långa resor, samt AIK som uteblir av okänd anledning. Dessa två lag ersätts av Brommapojkarna i den norra U21-serien och av Helsingborg i den södra.

ÖSK spelar som vanligt i den norra serien och får som motståndare i år följande sju lag: AFC Eskilstuna, Djurgården, Sundsvall, Hammarby, BP, IFK Norrköping och Sirius. Resemässigt ser det väl i alla fall bra ut – det är bara bortamatchen mot Sundsvall som blir ansträngande.

Matcherna kör igång överraskande tidigt. ÖSK spelar sin första match borta mot Sirius redan den 28 februari. Därefter hinner man klara av ytterligare fyra matcher under mars månad innan allsvenskan ens har börjat spelas.

Grundserien pågår till den 8 augusti och därefter blandas lagen från U21-Allsvenskan och U21-Superettan i nya grupper och spelar ytterligare 6 matcher.

SvFF: Tabell och resultat – Folksam U21 Allsvenskan Norra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.