Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Eskilstuna försenade med kameraövervakningen

Eskilstuna-Kuriren skriver idag, att AFC United (eller om det är arenaägaren Eskilstuna kommun som skall göra det) ännu inte lämnat in någon ansökan till Länsstyrelsen om tillåtelse till kameraövervakning på Tunavallen. En sådan övervakning är en förutsättning för att de skall få spela allsvensk fotboll där, men det kräver som sagt att Länsstyrelsen godkänner installationen.

Än så länge är läget väl inte så ansträngt. Upphandlingen avslutades i förrgår och man hade hoppats att kunna lämna in sin ansökan som igår. Men så snabbt gick det alltså inte. Det kanske inte var så lätt att utvärdera de olika alternativen. Dessutom skall själva ansökan som delvis bygger på innehållet i det segrande anbudet färdigställas och det arbetet går nog inte heller i en handvändning.

Även om man skulle få iväg sin ansökan i morgon eller i början av nästa vecka finns det ytterligare faktorer som kan försena ärendet. Länsstyrelsen handläggningstid för den här typen av ärenden är normalt ca. 3 månader – klubben hoppas att deras ansökan skall placeras i en gräddfil. Dessutom finns det givetvis en risk att själva upphandlingen överklagas eller att ett positivt beslut från länsstyrelsens sida överklagas av någon berörd part.

Eskilstuna-Kuriren: AFC:s allsvenska hemmapremiär i fara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.