Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ladies Night Cup 2017: Ut i kvarten

Det började rätt bra för ÖSK Söders damer då Ladies Night Cup avgjordes igår. Alltså inte speciellt bra – laget verkar ju som starkast när det får slå ur underläge. I alla fall i den här tävlingsformen.

Laget behövde alla tre gruppspelsmatcherna innan man nått den tredjeplats som säkrade fortsättningen. I den inledande matchen mot IF Eker (som sedan skulle visa sig vara ett av turneringens överraskningslag) blev det oavgjort 1-1. Söder som dominerat spelmässigt men ändå hamnade i underläge kvitterade på en straff i den sista matchminuten. Straffen slogs säkert i mål av Caroline Zandén.

I den andra gruppspelsmatchen mötte laget Sköllersta IF och trots aktningsvärda ansträngningar blev det inget mål för Söder medan Sköllersta gjorde ett. Inför den avslutande matchen mot nollpoängaren IFK Kumla gällde det att inte förlora. Farhågorna för det slutresultatet skingrades redan efter 10 sekunder då Anna Meier efter en lite småtrasslig situation framför motståndarmålet petade in sin egen retur. Därefter ökade hon på Söders ledning till 2-0 genom ett välriktat skott.

I åttondelsfinalen mot Yxhult blev det sedan en storseger med hela 5-0. Målskyttar vara systrarna Zandén med var sitt, Anna Meier, Wilma Franssila och Amanda Nordenby.

I kvartsfinalen mötte laget LFC Oldies förstärkta av systrarna Hammarström och med den tidigare Söderspelaren Louise Lundsten i laget (och dessutom Charlotte Rohlin). Söder tog ledningen genom mål av Agnes Andersson, men LFC kvitterade. Matchen fick avgöras genom straffsparkar, vilket LFC tyvärr vann.

LFC Oldies gick sedan hela vägen och besegrade i finalen Sköllersta, också det efter straffar. Årets DM-segrare från Rynninge mötte Eker och åkte precis som Söder ut redan i kvarten.

Ladies Night Cup: Linköping mästare efter straffdrama!
ÖSK Söder Dam: Utslagna i kvartsfinal…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.