Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ladies Night Cup 2017

I morgon avgörs damlagens svar på AIF-cupen i futsal – Ladies Night Cup som trots sitt namn startar med sin första match redan klockan 08:00. Som brukligt avgörs cupen i småtrevliga Mellringe Bollhall.

Till skillnad från situationen på herrsidan finns det inte så många damlag lokalt att det går att fylla spelprogrammet med enbart örebrolag. Det har det goda med sig att även en del utsocknes lag ger sig in i kampen. Inte så dumt att kunna få se en del lag som inte är så kända i idrottshallarna i Örebro med omnejd.

Till årets cup har följande lag anmält deltagande: ÖSK Söder, RIG Örebro FC, IF Eker Örebro, Sköllersta IF, Garphyttans IF, Grönbo IF, Frövi IK, Rynninge IK, IFK Mora, Yxhult IK, IFK Haninge, Linköping FC ”Oldies”, IFK Kumla, IFK Västerås, Nora BK och Rynninge IK U.

Turneringen börjar med gruppspel där de 16 deltagande lagen delats upp på fyra gruppen. De generösa tävlingsreglerna gör det möjligt för de tre första lagen i varje grupp att gå vidare i kampen om slutsegern. Något som faktiskt ÖSK Söders damer drog nytta av för några år sedan, då de trots en något sömnig gruppstart som trea ändå klarade av att gå hela vägen till vinst i finalen.

I årets tävling får väl DM-finalisterna ÖSK Söder Dam och Rynninge IK räknas som favoriter med Linköping FC ”Oldies” som en svart häst. I Linköpingslaget räknar man med att kunna få se bland annat landslagsprofilen Charlotte Rohlin i ett lag som dessutom förstärkts med tvillingarna Hammarström från Örebro.

ÖSK Söders lag har ”som vanligt” placerats in i ett av morgonpassen och kan se fram emot följande motståndare i gruppspelet.

08:50 ÖSK Söder – IF Eker
10:55 Sköllersta IF – ÖSK Söder
12:10 IFK Kumla – ÖSK Söder

Samtliga lag som fått se sig besegrade av Söder i årets DM-gruppspel. Så det bör väl kunna bli en fortsättning i kvällens slutspelsmatcher där den första kvartsfinalen spelas kl. 21:10.

Till turneringen kommer Söderdamerna med följande starka Cuptrupp: 1. Stina Koskilampi (mv), 2. Rachaelle Swami, 3. Wilma Franssila, 4. Emma Pettersson, 5. Lisa Sundell, 8. Joline Jakobsson, 9. Linnea Wetterberg, 10. Agnes Andersson, 11. Anna Meijer, 12. Amanda Nordenby, 13. Olivia Puhls, 14. Sophie Pettersson, 15. Josefine Zandén och 16. Caroline Zandén.

Lillån FK: Ladies Night Cup
Ladies Night Cup: Den stora duellen!
ÖSK Söder Dam: Dags för #LNC2017

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.