Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Bangura till Dalkurd

Det har tidigare ryktats om att ÖSK har haft ett intresse av att knyta Mohammed Bangura till sig som den saknade anfallaren. Ryktenas upphovsman var Expressens Daniel Kristoffersson som brukar vara hyfsat uppdaterad. Så dock ej i detta fall. Eller ja, han kan ju ha haft rätt även om det inte gick som ÖSK tänkt sig.

I kväll blev det hur som helst känt att den före detta AIK-spelaren, som närmast kommer från en nivå-två-klubb i Kina, har gjort klart med Borlängeklubben Dalkurd om ett ettårskontrakt. Tanken är väl att han skall vara behjälplig med att ta Dalkurd till Allsvenskan. De blev fyra i Superettan i år.

Att Bangura väljer en klubb i Superettan – även om det inte skedde i direkt konkurrens med ÖSK om spelaren får väl betraktas som sensationellt. Så dålig att han bara räcker till för Superettan har han väl ändå inte blivit under året i Kina. Nej, troligen inte. Istället handlar det nog om pengar. Bakom Dalkurd står sedan ett år tillbaka bland annat de två kurdiska bröderna Kawa Junad och Sarkat Junad, vilka utmålats som telekommiljardärer. Det är de förmodligen inte, men tillräckligt med pengar för att sponsra en Bangura har de säkert. Dalkurds publiksnitt var 1.119 åskådare förra året, vilket inte räcker om man vill värva en spelare som Bangura.

Dalarnas Tidning: Kurdiska affärsmän köper 49 procent av aktierna i Dalkurd AB

Var ÖSK verkligen intresserade av Bangura? Det lär vi aldrig få veta. Men med tanke på att den där anfallaren som ÖSK säger att man letar efter ännu inte anslutit till truppen är det väl inte omöjligt att det pågick någon slags dragkamp med andra klubbar om signaturen. Annars tycker man väl att anfallsförstärkningen borde vara på plats vid det här laget.

Dalkurd FF: Dalkurd värvar Mohamed Bangura
Dalarnas Tidning: Bomben: Dalkurd värvar Mohamed Bangura – ”Ska ta steget upp till allsvenskan”
Aftonbladet: Därför vann Dalkurd kampen om Bangura
NA: Ryktades till ÖSK – valde superettaklubb

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.