Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal – DM-slutspel 2017: Tre av fyra men seniorerna blev utan

ÖSK-familjen hade med fyra lag – ja till och med fem om man räknar med ÖSK Futsal – då DM-finalerna i futsal avgjordes idag i mysiga Gamla Idrottshuset. För seniorlagen gick det inte så bra. ÖSKs Futsals seniorer blev utslagna redan i semifinalen av överraskningslaget Latorp. ÖSK Söders damer vann programenligt sin semifinal mot Skyllberg med 3-0, men fick se sig besegrade i finalen av Rynninge.


ÖSK Söder Dam.
ÖSK Söders damer har tagit futsal-DM sex år i rad och meningen var väl att det här skulle bli det sjunde. Så gick det dock inte. I en jämn match med få klara målchanser avgjorde den tidigare KIF Örebro-spelaren Elin Johansson i början av den andra halvleken genom att göra matchens enda mål. Söder försökte det mesta att komma ikapp. Den storspelande tidigare Södermålvakten Cassandra Söder höll dock tätt som sista utpost i Rynningemålet. Så där sprack den sviten – kanske lika bra så slipper man fundera över den nästa år.

Det blir alltså Rynninge som går vidare till den hybridturnering som futsal-SM för damer utvecklats till i år.

Rynninge IK: Vinst i finalen= bäst i Örebro

Matchfakta: ÖSK Söder Skyllbergs IK 3-0
07. 1-0 Agnes Andersson
12. 2-0 Josefine Zandén
14. 3-0 Josefine Zandén

Matchfakta: ÖSK Söder – Rynninge IK 0-1
14. 1-0 Elin Johansson

Matchtrupp (båda matcherna): Stina Koskilampi (mv), Wilma Franssila, Klara Thorsén, Emma Pettersson, Isabelle Fredriksson, Agnes Andersson, Anna Meijer, Amanda Nordenby, Emma Östlund, Sophie Pettersson, Josefine Zandén, Caroline Zandén (k) och Fanny Edvinzon (mv)


Ungdomslagen.
ÖSK ställde upp med tre lag i ungdomsklasserna. Alla tre gick till final och vann dessutom denna. För ungdomslagen gäller nu följande enligt SvFF:

Regionalt gruppspel – 4 alt. 5 februari 2017
32 lag i varje åldersgrupp kvalificerar sig till det regionala gruppspelet. Fördelning av platser sker i förhållande till distrikts storlek gällande antalet registrerade spelare. Lagen delas in geografiskt i 8 grupper om 4 lag där varje gruppsegrare kvalificerar sig till slutspelet.

Slutspel – 3 mars – 5 mars 2017
De 8 gruppsegrarna från gruppspelet delas in i 2 grupper om 4 lag. Segrande och på andra plats placerade lag i respektive grupp spelar semifinaler och final.


F17.

F17 DM-segrare 2017: ÖSK Söder. Bilden från ÖSK Söders twitterflöde.


Flickorna i det äldsta av flicklagen kändes på förhand som stora favoriter. De tog dessutom ledningen redan efter ungefär 10 sekunder när Rynninges målvakt lite väl lättvindigt släppte in ett överraskande långskott från Linnéa Wetterberg. Därefter tog det stopp i målgörandet. ÖSK dominerade spelmässigt, men hade väldigt svårt att skapa några klara målchanser.

Det dröjde faktiskt ända tills mitten av den andra halvleken innan tvåan kom. På nytt var det Linnéa som stod som målgörare – den här gången satte hon ett hårt skott högt i närheten av ena krysset. Med två mål i baken gick väl luften lite ur motståndarna och Agnes Andersson gjorde 3-0 underbart frispelad av Julia Andersson med en av hennes patenterade långpassningar. Precis innan matchen var över gjorde sedan Emma Pettersson ÖSKs fjärde.

Matchfakta:
01. 1-0 Linnéa Wetterberg
17. 2-0 Linnéa Wetterberg
20. 3-0 Agnes Andersson
24. 4-0 Emma Pettersson

Matchtrupp: Stina Koskilampi (mv), Ebba Lundkvist, Emma Pettersson, Klara Albertson, Medina Secovic, Emma Östlund (k), Julia Andersson, Vanessa Mujic, Linnéa Wetterberg, Agnes Andersson och Lisa Davidsson (mv).


F15.

F15 DM-segrare 2017: ÖSK Ungdom (Söder). Bilden från lagets hemsida.


ÖSKs finalmotståndare IFK Askersund skrällde igår då de slog ut storfavoriterna från Lillån. ÖSK hade det jobbigare innan de lyckades få in ett mål mot Adolfsberg i sin semifinal. Jag tyckte nog före match att det var mycket som talade för laget från Sydnärke.

Igår vann IFK Askersund genom ett solitt försvarsspel med snabba motattacker. I dagens final fick de smaka på sin egen medicin. ÖSK försvarade sig utmärkt med ytterligare en stark målvaktsinsats av Lisa Davidsson. ÖSK kom sedan ofta med bra fart när laget växlade om till offensivt läge. Något som till slut betalade sig när Erica Andersson kom sprintande längs vänsterkanten, skar in mot mål och utnyttjade luckan som betydde 1-0.

Efter ÖSKs ledningsmål vaknade matchen till liv på allvar och IFK Askersund pressade hårt offensivt understödda av sin målvakt som kom med ut på planen. Med skicklighet och en del tur lyckades dock ÖSK klara av pressen. I den sista matchminuten säkrade sedan inhopparen Amanda Södergren segern.

Lagets hemsida: DM segrare 2017!

Matchfakta:
17. 1-0 Erica Andersson
24. 2-0 Amanda Södergren

Matchtrupp: Lisa Davidsson (mv och k), Eila Wennerholm, Erica Andersson, Tilda Ståhl, Miranda Björk, Cornelia Fernsten, Vanessa Mujic, Cornelia Karlsson, Ida Zetterman, Amanda Södergren och Alma Larsson


P15.

P15 DM-segrare 2017: ÖSK Ungdom. (Foto: Maria Johansson Engdahl)


ÖSK besegrade Sturehov i den yngre pojkklassen med klara 6-2. Jag hade trott på en jämnare tillställning men efter det första två målen av Herman Ragnarsson resp. Mahmoud Madadi var segern i princip säkrad. Halvtidsledning med 4-0 innan lagen delade på målskörden i den andra. Tongivande i det svartvita laget var som vanligt Herman Ragnarsson, Rasmus Gustavsson Engdahl och Joel Andersson Segerlind.

Matchfakta:
07. 1-0 Herman Ragnarsson
09. 2-0 Mahmoud Madadi
09. 3-0 Niclas Eriksson Bergmark
12. 4-0 Rasmus Gustavsson Engdahl
19. 4-1 Ahmed Abdella
24. 5-1 Herman Ragnarsson
24. 5-2 Daniel Kasemi
24. 6-2 Rasmus Gustavsson Engdahl

Matchtrupp: Elliot Lund, Viktor Berséus, Rasmus Gustavsson Engdahl (k), Jesper Nyström, Niclas Eriksson Bergmark, Jash Narshi, Jonathan Johnsson, Mahmoud Madadi, Jacob Nyström, Joel Andersson Segerlind, Theodor Hessel, Herman Ragnarsson, Hampuz Cederlind (mv) och Emil Olofsson (också mv).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.