Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal – DM-slutspel 2017: Finaldag i Idrottshuset

Årets futsal-DM går mot sitt slut och i morgon (söndag) spelar herrar och damer semifinaler och finaler. Ungdomslagen klarade av sina semifinaler redan idag och har alltså finalerna att se fram emot.

ÖSK har fyra lag i elden under finaldagen.


ÖSK Söder Dams seniorlag slapp som seriesegrare kvartsfinalerna i förrgår utan kan direkt ta sig an Skyllbergs IK. Dessa säkrade sin semifinalplats genom att besegra Eker med 6-1.

Jag tror dock inte att söderdamerna kommer att ha några större problem med att klara av Skyllberg. Ett varningens finger måste dock höjas för systrarna Skålberg – de brukar göra en hel del mål. Då lagen möttes i serien vann Söder med 4-1.

ÖSK Söder Dam har kallat följande Matchtrupp: Stina Koskilampi (mv), Wilma Franssila, Klara Thorsén, Emma Pettersson, Isabelle Fredriksson, Agnes Andersson, Anna Meijer, Amanda Nordenby, Emma Östlund, Sophie Pettersson, Josefine Zandén, Caroline Zandén (k) och Fanny Edwinzon (mv).

Av spelarna i den här truppen tillhör trion Stina Koskilampi, Agnes Andersson och Emma Östlund även den trupp som gör upp i F17-finalen. De två utespelarna matchas därför kanske lite försiktigare.


F17.
ÖSK Söder F17 möter som väntat Rynninge i DM-finalen. En motståndare vars spelstyrka ingen riktigt har koll på. I seriespelet hade de nämligen delat upp sin trupp på två olika lag som nu slagits samman. I seriespelet vann Söder de två matcherna med 10-1 resp. 8-0. Jag har dock en känsla av att motståndet från det sammanslagna laget blir betydligt tuffare. Söder får dock gälla som favorit.


P15.
ÖSK möter grannarna från Sörbyvallen i årets final. Det här har alla förutsättningar att bli en tuff match. Flera av spelarna har tillhört den andra klubben så det kommer att finnas en hel del prestige med i spelet då lagen möts. I seriespelet vann ÖSK med komfortabla 7-2. Men då lagen möttes i Örebrocupen strax före nyår spelade lagen oavgjort och Sturehov gick vidare efter straffar. Därefter vann de även finalen.


F15.
Det yngsta flicklaget har väl egentligen redan gjort vad som kan begäras av dem genom att ta sig till final. Före turneringen gällde Lillån som stora favoriter. Idag blev dock norrlaget utslaget av IFK Askersund som överraskande Lillån med snabba motattacker. Här tror jag nog att Askersund är det starkare laget.


Matchtider.
10:00 Damer semifinal. ÖSK Söder – Skyllberg
13:00 F15 final. Örebro SK Söder – IFK Askersund
14:00 P15 final. Örebro SK FK – IK Sturehov
15:00 F17 final. Örebro SK Söder – Rynninge IK
17:00 Damer final.

NA skriver på sin webbplats att de kommer att direktsända både dam- och herrfinalen på söndag med start cirka 16:50. Det kan ju bli senare med tanke på att de här matcherna kan ta längre tid än beräknat ifall de går till förlängning.

ÖLFF: Hela spelprogrammet under finaldagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.