Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal – DM-slutspel 2017: Bra semifinaldag för ÖSK

ÖSK-familjen hade tre lag med i dagens semifinaler och alla tre lyckades hålla sig kvar i kampen om DM-tecken och SM-platser.

F15.
Först ut var ÖSKs lag i den yngsta flickklassen. Det såg på förhand ut som en oviss historia och det visade det sig också bli. Precis som i seriespelet blev det ÖSK som till slut stod som segrare med minsta möjliga marginal. ÖSKs lagkapten Sanna Lundström gjorde det avgörande målet i den 18:e effektiva spelminuten med som det såg ut en del hjälp av en motståndare. Matchvinnare för ÖSK utöver Sanna Lundström var målvakten Lisa Davidsson som arbetade lugnt och effektivt och täckte av skottvinklar på ett föredömligt sätt.

ÖSKs matchtrupp: Lisa Davidsson (mv), Eila Wennerholm, Erica Andersson, Sanna Lundström (k), Ida Zetterman, Miranda Björk, Cornelia Fernsten, Vanessa Mujic, Amanda Södergren och Alma Larsson.

I finalen kommer ÖSK att få möta IFK Askersund som rätt överraskande slog ut favoritlaget från Lillån med resultatet 2-1.


P15.
I en match där ÖSK två gånger om såg ut att ha säkrat avancemang genom en tvåmålsledning krävdes det ett förlängningstidsmål av Joel Andersson Segerlind för att säkra finalplatsen. Efter en första halvlek som ÖSK dominerade spelmässigt, men som ändå slutade mållös, ryckte ÖSK ifrån till en 2-0 ledning i den andra. Laxå reducerade, ÖSK ryckte ifrån igen och såg ut att gå mot en säker seger.

Laxå fick dock häng igen när ÖSK passerat långstraffsgränsen. Den första slogs i mål med drygt fyra minuter kvar att spela. Ett betydligt försiktigare ÖSK-lag försökte att spela av matchen. Det lyckades nästan. Men med 18 sekunder kvar kvitterade Laxå.

Förlängning väntade alltså med vinst till det lag som först gjorde mål. Laxå hade två ypperliga chanser att bli det laget, men slog först bort sin andra långstraff och misslyckades sedan att stöta in en boll som spelades genom ÖSKs målområde. Istället blev det Andersson Segerlind som vände ut och in på motståndarback och målvakt innan han behärskat kunde rulla bollen i mål. Plus till Joel Andersson Segerlind som gjorde de två mål som behövdes då matchen stod och vägde.

Matchfakta (2*12 effektiv tid):
13. 1-0 Herman Ragnarsson
16. 2-0 Mahmoud Madadi
16. 2-1 Omid Valizadeh
17. 3-1 Joel Andersson Segerlind
19. 3-2 Alireza Rezaei (långstraff)
24. 3-3 Emil Karlsson
27. 4-3 Joel Andersson Segerlind

ÖSKs matchtrupp: Elliot Lund, Viktor Berséus, Rasmus Gustavsson Engdahl (k), Jesper Nyström, Niclas Eriksson Bergmark, Jash Narshi, Jonathan Johnsson, Mahmoud Madadi, Jacob Nyström, Joel Andersson Segerlind, Theodor Hessel, Herman Ragnarsson, Hampuz Cederlind (mv) och Emil Olofsson (mv)

I finalen möter ÖSK Rynninge som besegrade Lekeberg med 11-2. Stora siffor, men Lekeberg fick lov att byta målvakt efter en skada och det var då siffrorna rann iväg. Jag håller nog efter att ha sett dagens matcher ÖSK som favoriter i finalen.

Örebrodistriktet har (skriver Rynninge på sin hemsida) två SM-platser i klassen. Det innebär att ÖSK redan nu är klara för det regionala gruppspelet i jakten på årets SM-tecknen.


F17.
Det blev som väntat en enkel seger för ÖSK Söders juniorlag som krossade IF Eker med 9-0. Största utropstecknet var för mig okända Emma Pettersson som påpassligt gjorde en tredjedel av lagets mål. Fler än vad lagets två vassaste målskyttar Agnes Andersson och Linnéa Wetterberg klarade av tillsammans. Notabelt var även lagets fjärde mål där målvakten Stina Koskilampi avancerade och från knappt halva plan placerade ett hårt lågt skott vid ena stolproten.

Matchfakta (2*12 effektiv tid):
02. 1-0 Ebba Lundkvist
03. 2-0 Linnéa Wetterberg
05. 3-0 Emma Pettersson
14. 4-0 Stina Koskilampi
17. 5-0 Vanessa Mujic
18. 6-0 Emma Pettersson
18. 7-0 Emma Östlund
20. 8-0 Agnes Andersson
23. 9-0 Emma Pettersson

ÖSKs matchtrupp: Stina Koskilampi (mv), Ebba Lundkvist, Emma Pettersson, Klara Albertson, Medina Secovic, Emma Östlund (k), Julia Andersson, Vanessa Mujic, Linnéa Wetterberg, Agnes Andersson och Lisa Davidsson (mv).

I finalen möter laget Rynninge som besegrade Yxhult med 9-2.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.