Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2016/17: ÖSK vill ha en Bangura

Expressens Daniel Kristoffersson, som just nu skuggar det svenska vinterlandslaget i Abu Dhabi, kan inte låta bli att sprida Silly Season rykten via sin blogg i tidningen.

Den här gången hävdar han, att ÖSK väldigt gärna skulle vilja knyta Mohamed Bangura till sig. Bangura har under det senaste året representerat Dalian Yifang i den kinesiska andraligan. Hos dem har det väl inte gått tillräckligt bra för att han skall kunna få fortsätta utan han är nu fri att själv bestämma över sin fotbollsmässiga framtid.

NA skriver att det var Bangura som bröt med klubben, men jag har en stark känsla av att det var tvärtom. Det behöver i och för sig betyda att han varit dålig. Kinesiska klubbar har begränsningar beträffande antalet utländska spelare de kan ha i sina trupper och Dalian hittade kanske någon de tyckte är bättre. Klubblös är Bangura hur som helst.

Expressen: ÖSK vill ha Bangura
NA: Uppgifter: ÖSK vill värva Mohamed Bangura

Det känns väl så där, tycker jag. Bangura har varit runt en hel del utan att egentligen lyckas speciellt bra mer än då han spelat med AIK. Dessutom har jag en känsla att hans karriär är på väg att gå i stå. Åldersmässigt är det väl inga egentliga problem. Han fyller 28 i juli och borde väl ha några fotbollsår kvar av sin karriär. Enligt Kristoffersson finns det konkurrens om namnteckningen från andra (utländska) klubbar och om det stämmer lär ÖSK inte vara hans förstaval.

Kommer han till ÖSK lär det vara för att han egentligen inte har haft några andra valmöjligheter. Vill han försöka hitta en klubb utanför Sverige lär han vänta med en eventuell övergång till Sverige tills dess att det europeiska transferfönstret stängt – alltså månaden ut.

Mohammed Bangura. Statistik från fotbolltransfers.com.


Kristoffersson skriver även att ÖSK skulle vara intresserade av Moestafa El Kabir. Enligt El Kabir själv har denne dock inte för avsikt att återvända till Sverige under den närmaste åren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.